ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρόδος - Μητέρα της 9χρονης στο Newsbomb.gr: Θέλω δουλειά και όχι επιδόματα

Ρόδος - Μητέρα της 9χρονης στο Newsbomb.gr: Θέλω δουλειά και όχι επιδόματα
Pixabay

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τα λόγια της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα σε φούρνο στη Ρόδο - Τι είπε η μητέρα της μικρής μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Η υπόθεση λιποθυμίας της 9χρονης στη Ρόδο, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια, για τις δύσκολες ώρες που περνά, λόγω της οικονομικής κρίσης που «χτύπησε» και την δική της πόρτα.

Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού, έχει έρθει αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, εδώ και έναν χρόνο περίπου. Η ίδια είναι εποχική υπάλληλος, ωστόσο το ξενοδοχείο όπου δούλευε πέρυσι, δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Τα σπαρακτικά λόγια της κόρης της, η οποία ρώτησε την μητέρα της «εάν έπρεπε να λιποθυμήσει για να γίνει κάτι;», συγκλόνισαν τόσο την τοπική κοινωνία της Ρόδου, όσο και ολόκληρη την χώρα μας.

Η μικρή όπως ανέφερε η μητέρα της στο Newsbomb.gr, είναι καλύτερα, ωστόσο η ανασφάλεια δεν έχει φύγει από τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε η ίδια,απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν την έχουν προσεγγίσει αυτές τις ημέρες για κάποια δουλειά, δήλωσε πως «έχω δεχτεί πρότασεις τόσο για εργασία, όσο και για οικονομική στήριξη και βοήθεια από ανθρώπους που έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.»

Σχετικά με τα χρήματα με τα οποία βιοποριζόταν μέχρι και πριν λίγο διάστημα, όπου και συνέβη η λιποθυμία της 9χρονης κόρης της από πείνα, εξέφρασε την αγανάκτησή της.

«Πέρυσι με το μισθό των 1.000 ευρώ μπορούσα να ζήσω τα δυο παιδιά μου «πλουσιοπάροχα», έπειτα τα χρήματα που είχα για να ζήσω ήταν το δίμηνο επίδομα των 168 ευρώ, σε συνδυασμό με το επίδομα ανεργίας, το οποίο είναι στα 480 ευρώ. Δεν ξέρω πώς τα έβγαζα πέρα! Το νερό το έχω αφήσει απλήρωτο, ενώ χθες ήρθαν για να μου κόψουν και το ρεύμα.»

«Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους», είπε η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού στο Newsbomb.gr.

Σχετικά με τον λόγο που δεν θέλησε να ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες ανέφερε ότι «από την στιγμή που ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που βιώνει μια τέτοια κατάσταση, γιατί σίγουρα δεν είμαι, πίστευα ότι όποια πόρτα και αν χτυπήσω, θα ακούσω αυτή την δικαιολογία. Από την άλλη είμαι και ένας περήφανος άνθρωπος.»

Η ίδια φανερά απογοητευμένη τόνισε πως αυτό που θέλει είναι να εργαστεί. «Θέλω να δουλέψω. Δεν έχουμε έρθει για να ζούμε από τα επιδόματα. Θέλω μία σταθερή δουλειά, ούτως ώστε να μην αισθάνομαι την ανασφάλεια που νιώθω τώρα. Η ανασφάλεια είναι το χειρότερο που αισθάνομαι. Θέλω να ξέρω πως θα μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου, όπως πριν από ένα χρόνο.», υπογράμμισε η μητέρα της 9χρονης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούρλας: Ο ψευτογιατρός έκανε «6 ένεσεις από το Βατικανό» σε 35χρονη που κατέληξε