ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Μας ανησυχεί ο συνδυασμός γρίπης – κορονοϊού - Δεν εξετάζονται νέα μέτρα

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Μας ανησυχεί ο συνδυασμός γρίπης – κορονοϊού - Δεν εξετάζονται νέα μέτρα
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Για το ενδεχόμενο λήψης έξτρα μέτρων, για την αναχαίτηση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε στο Newsbomb.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι προς το παρόν δεν εξετάζονται νέα.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση θα λάβει έξτρα μέτρα. Όσο τα κρούσματα παραμένουν σταθερά, περίπου στα 400, στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σχεδιασμός για νέα μέτρα», τόνισε στο Newsbomb.gr o κ. Πέτσας.

Προσέθεσε μάλιστα ότι αυτό που απαιτείται προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού τόσο στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι «η προσεκτική εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τον συνδυασμό γρίπης με κορονοϊό, «αυτό που όλοι πρέπει να προσέξουμε είναι η επιδημία της Covid-19 σε συνδυασμό με τον ιό της γρίπης».

«Έως τώρα προχωράει με επιτυχία ο εμβολιασμός της γρίπης, με περισσότερους από 600.000 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Αναφορικά με το δεύτερο κύμα κορονοϊού που σαρώνει την Ευρώπη, ο κ. Πέτσας τόνισε πώς οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους τηρούν τα μέτρα γι΄αυτό «και δεν έχουν ξεφύγει τα κρούσματα στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο που έχει τον ίδιο πληθυσμό και καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 5.000 κρούσματα».

Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Πέτσας πολύ σημαντικούς παράγοντας είναι να ενισχύεται το σύστημα με μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr, σήμερα θα ανακοινωθούν 50 νέες ΜΕΘ στην Αττική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία στην Αχαΐα: Πέθανε 9χρονο αγοράκι στο σχολείο