ΕΛΛΑΔΑ

Οι τζιχαντιστές προ των πυλών: Τα βρώμικα σχέδια του Ερντογάν και οι κινήσεις της Αθήνας

Οι τζιχαντιστές προ των πυλών: Τα βρώμικα σχέδια του Ερντογάν και οι κινήσεις της Αθήνας
ASSOCIATED PRESS

Σε κόκκινο συναγερμό φαίνεται πως βρίσκεται η Αθήνα καθώς ολοένα και αυξάνονται οι ενδείξεις για αναβίωση της δράσης των τζιχαντιστών με την ανοχή της Τουρκίας. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εργαλειοποιήσει τους «ορφανούς» μαχητές του πάλαι ποτέ Ισλαμικού Κράτους και τους χρησιμοποιεί ως μισθοφόρους μαχητές στα μέτωπα που ανοίγει προκειμένου να επιβάλει τις γεωπολιτικές του βλέψεις.

Από την Συρία, την Λιβύη μέχρι και τον Καύκασο και την πολεμική σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η Άγκυρα έχει χρησιμοποιήσει τζιχαντιστές ως μισθοφόρους με αποτέλεσμα πολλοί να είναι οι αναλυτές των διεθνών σχέσεων που να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι τελευταίες απανωτές επιθέσεις στη Γαλλία δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις αρχικές σκέψεις.

Δείτε το βίντεο:

Ο Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δίνει χώρο δράσης σε ισλαμιστές εξτρεμιστές αλλά ενθαρρύνει και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος! Το γεγονός πως ο ίδιος όχι μόνο δεν καταδίκασε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν Τσετσένο τζιχαντιστή αλλά χαρακτήρισε τον Εμανουέλ Μακρόν ως ψυχασθενή επ αφορμής της αντίδρασής του στην ισλαμική τρομοκρατία είναι δηλωτικό των διαθέσεων του Τούρκου προέδρου.

Λίγες ώρες μετά, απανωτές διαδηλώσεις σε Συρία, Άφγανιστάν, Πακιστάν και άλλες μουσουλμανικές χώρες, είχαν ως στόχο τους τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Γαλλία. Λίγα 24ωρα μετά, η Γαλλία δέχθηκε τριπλή επίθεση με τραυματισμούς, δολοφονίες και αποκεφαλισμούς καθιστώντας πλέον ξεκάθαρο πως ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι και πάλι στη ζωή μας.

Οι ευθύνες της Τουρκίας και η προειδοποίηση της Αιγύπτου

Στην υπόθεση αυτή, ενεργό ρόλο έχει ο Ταγίπ Ερντογάν. Η ανοχή του αλλά και η ενθάρρυνσή του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του, προς τους τζιχανιστές έχει θέσει σε επιφυλακή τις χώρες της Μεσογείου.

Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με την οποία η Αίγυπτος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανήσυχη όχι μόνο για την αυξανόμενη ανάμειξη της Τουρκίας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις αλλά ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Το Κάιρο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στις ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό – ένα ζήτημα το οποίο αφορά το μέτωπο στη Λιβύη, την ίδια την εσωτερική ασφάλεια της Αιγύπτου και τον κρίσιμο προς αυτή την κατεύθυνση έλεγχο των ισλαμιστών στη χώρα αλλά και ευρύτερα την περιοχή – είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο. Και συναφώς, ζήτησε από τους κ. Μητσοτάκη και Αναστασιάδη όπως το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες.

Διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα δεν μένει στάσιμη. Οι πληροφορίες θέλουν τόσο τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη της ελληνικής διπλωματίας να μεταφέρουν στις διμερείς επαφές τους το ζήτημα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και την σχέση της Τουρκίας. Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται το ζήτημα αυτό να τεθεί ευθέως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την Ελλάδα.

Εφόσον συμβεί αυτό, θα «κουμπώσει» στην ευαισθητοποίηση της Ευρώπης για τα σχετικά ζητήματα επ αφορμής των επιθέσεων στην Γαλλία και των αιτιάσεων του Εμανουέλ Μακρόν.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω έρχεται και η δημόσια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στις κοινές δηλώσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. «Δυστυχώς, σε όλες τις περιφερειακές εξελίξεις, ο κοινός παρανομαστής είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας της Τουρκίας. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ρόλο της Τουρκίας, η οποία έχει μετατραπεί σε γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η σύνδεση με το μεταναστευτικό

Οι κίνδυνοι για την Ευρώπη είναι μεγάλοι. Η Τουρκία έχει δείξει τις διαθέσεις της εδώ και χρόνια. Εργαλειοποιεί τους μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός της προκειμένου να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και να τρομοκρατήσει την Αθήνα.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι μπορεί η ελληνική επικράτεια να έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής από επιθέσεις τζιχαντιστών, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσοι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται στην Τουρκία, λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση και ανά στιγμή δεν θα επιχειρήσουν να περάσουν μέσω ελληνικού εδάφους προς την ΕΕ, με όποιους κινδύνους και εάν προκύπτουν από εάν τέτοιο σενάριο για την Ελλάδα.

Αρμένιος δημοσιογράφος προειδοποιεί: Στέλνει τζιχαντιστές στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Στις προειδοποιήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν και οι αποκαλύψεις ενός Αρμένιου δημοσιογράφου, ο οποίος υπογράμμισε ότι μεταξύ παραστρατιωτικών στο Ιντλίμπ της Συρίας υπάρχει έντονη συζήτηση ότι είναι πιθανός ένας «πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Ο Abraham Kasparian ανέφερε, μάλιστα, πως είναι πολλοί πιθανό χιλιάδες μισθοφόροι να αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στη Θράκη και να προκαλέσουν προβλήματα.

Τα τρια στοιχεία που δείχνουν την πρόθεση μετακίνησης ακραίων ισλαμιστώνΣημερινή Online

Οι συγκεκριμένοι μαχητές έχουν μετατραπεί σε πρόβλημα για την Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέλει να τους διασκορπίσει. Ο Kasparian ανέφερε πως είναι πιθανό να αναπτυχθούν τέτοιες μισθοφορικές δυνάμεις στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στη Θράκη. Μάλιστα τα όσα υποστήριξε ο Kasparian στο «ArmNews» μια εβδομάδα νωρίτερα, είχαν γραφτεί και από τη «Σημερινή Online» στην Κύπρο.

«Είναι ένα μεγάλο δώρο για τους φίλους μας τους Έλληνες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους. Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες φίλοι μας και οι υπηρεσίες πληροφοριών τους έχουν ήδη αυτές τις πληροφορίες, αλλά αν δεν τις έχουν – τότε ορίστε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Kasparian προειδοποιώντας για τις πιθανές ύπουλες κινήσεις του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.