ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, σταδιακά τα επόμενα ανοίγματα

Αριστοτελία Πελώνη

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το κυβερνητικό έργο, η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε στο Newsbomb.gr για τον τουρισμό, το φετινό καλοκαίρι, τα επόμενα ανοίγματα ελευθερίας αλλά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Συνέντευξη εφ'ολη της ύλης παρχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

Δείτε τη συνέντευξη:

Αρχικά η κυρία Πελώνη τόνισε ότι έχει σημασία να είναι λειτουργικό το πράσινο πιστοποιητικό το οποίο συμφωνήθηκε την Πέμπτη.

Όσον αφορά τον τουρισμό είπε ότι υπάρχουν πολύ θετικές ενδείξεις μετά το άνοιγμά του προσθέτοντας ότι «δεν είναι βέβαια ενδεικτικά τα στοιχεία γιατί δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί στην Ευρώπη».

«Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχουν ωστόσο αβεβαιότητες. Μια κίνηση στο 50% του 2019 μπορεί να την περιμένουμε» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Εντατικότεροι οι έλεγχοι

Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για τους ελέγχους τονίζοντας ότι «θα γίνουν εντατικοί και το Σαββατοκύριακο όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα».

Η ίδια παρατήρησε ότι είναι λογικό να υπάρχει χαλάρωση μετά από τόσους περιορισμούς «αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας»

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις, δεν έχουμε τελειώσει. Οι έλεγχοι θα ενταθούν στην εστίαση» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Τα επόμενα βήματα «ελευθερίας» και η ανοσία

Ερωτηθείσα για τα επόμενα βήματα ελευθερίας και ειδικά για την μείωση του ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας η κυρία Πελώνη αρχικά θύμισε ότι το ωράριο διευρύνθηκε πριν από μια εβδομάδα.

«Πρέπει να πάμε σταδιακά σε οτιδήποτε επόμενο. Έχει περιγραφεί ένας οδικός χάρτης μέχρι τα μέσα Ιουνίου, να αξιολογήσουμε τα δεδομένα και να μετά να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια» συμπλήρωσε.

Για τους εμβολιασμούς και την ανοσία σημείωσε ότι θα βρισκόμαστε πολύ καλά στα μέσα Ιουνίου συμπληρώνοντας «προβλέπω ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξουν πλατφόρμες ραντεβού εμβολιασμών και για τις νεότερες ομάδες, όπως έχουμε ανακοινώσει».

Ο Τσίπρας φλερτάρει με την ανευθυνότητα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την διαφοροποίηση βουλευτών της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια απαντώντας ότι «είναι σεβαστή η διαφορετική άποψη, καταγράφηκε». Σημείωσε, δε, για το νομοσχέδιο ότι «είναι μια μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή παιδοκεντρική μεταρρύθμιση, είναι ένα νομοσχέδιο που βοηθά να αναπτυχθεί κουλτούρα συνεργασίας».

Η Αριστοτελία Πελώνη άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «φλερτάρει με την ανευθυνότητα καθώς κάλεσε τους βουλευτές του να παραβιάσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Το πρωτόκολλο στη Βουλή είναι απόφαση της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής».

«Το τελευταίο 4μηνο έχουν μιλήσει 51 ομιλητές ανά νομοσχέδιο κατά μέσο όρο» είπε η κυρία Πελώνη.

«Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα λέει έξω. Η εικόνα από τη θεσμική εκπροσώπησή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάσκεψη των προέδρων ήταν για δυνατότητα να μιλούν περισσότεροι ομιλητές» πρόσθεσε για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κινητή τηλεφωνία: Αλλάζουν οι χρεώσεις - Δείτε τι θα πληρώνουμε