ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Υπάρχει ανησυχία λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»- Θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Υπάρχει ανησυχία λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»- Θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την ανησυχία που ελλοχεύει και για την χώρα μας λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα», μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου , επεσήμανε πως «είναι η 1η φορά που έχουμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων. Ο αριθμός των διασωληνωμένων συγκριτικά παραμένει υψηλός, καθώς στις ΜΕΘ πλέον βρίσκονται νεότερες ηλικίες, οι οποίες παλεύουν περισσότερο».

Αναφορικά με τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, σχετικά με τη συζήτηση γύρω από τη μετάλλαξη «Δέλτα», μίλησε ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως «το στέλεχος αυτό είναι 60% ταχύτερο από την βρετανική μετάλλαξη που ήδη ήταν πολύ πιο μεταδοτική. Επομένως είναι επόμενο η συγκεκριμένη μετάλλαξη να κυριαρχήσει».

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε πως «τα εμβόλια την καλύπτουν αλλά με μικρότερη αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα και τα 4 εμβόλια είναι αποτελσματικά έναντι της συγκεκριμένης παραλλαγής».

Μιλώντας για το εάν και κατά πόσο υπάρχει ανησυχία λόγω της τουριστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει ενόψει καλοκαιριού, ο ίδιος είπε πως «προφανώς μας ανησυχεί το καλοκαίρι, λόγω της μετάλλαξης, γιατί το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 35,9% και το ποσοστό που έχει κάνει την 1η δόση αγγίζει το ποσοστό 11,5%».

«Δεν έχουμε ακόμη το τείχος ανοσίας που χρειάζεται γι' αυτό είναι λογικό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνητρα σε εμβολιασμένους: Γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε από τους νέους - Οι επόμενες διευκολύνσεις