Heptapolis: Γνωρίστε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό όραμα του κόσμου
Ο Παύλος Πισσάνος μίλησε στο Newsbomb για την Heptapolis
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Heptapolis: Γνωρίστε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό όραμα του κόσμου

Μια νέα υπερσύγχρονη πόλη, κατασκευασμένη στα πρότυπα του αρχαιοελληνικού ιδεώδους, ένα σύμπλεγμα καινοτομίας, τεχνολογίας κι επιστήμης, που θα προσελκύσει τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Ίσως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό όραμα του κόσμου αυτή τη στιγμή, το οποίο οι εμπνευστές του φιλοδοξούν να κάνουν πράξη, που αλλού, στον ομφαλό της Γης, στους Δελφούς. Γνωρίστε την... Επτάπολη.

Ο λόγος, για το όραμα που ονομάζεται «Heptapolis - Τριλογία, το Όραμα των Δελφών» και οι εμπνευστές τους, το σωματείο «Όλυμπος - Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο», φιλοδοξούν μέσα από αυτό να καταστήσουν τη χώρα μας παγκόσμιο κέντρο γραμμάτων, τεχνών, επιστημών και τεχνολογίας.

Είπαμε για μία πόλη αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τρεις ξεχωριστές, οι οποίες αν ολοκληρωθούν, θα προσδώσουν στους Δελφούς την ίδια σημασία που είχαν και στην αρχαιότητα.

Η πρώτη πόλη της τριλογίας είναι η Heptapolis - Διεθνής Πράσινη Πόλις, ενώ με το πέρασμα των χρόνων προστέθηκαν δύο ακόμα αναπτυξιακές πόλεις, η «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος» που θα λειτουργούσε στα πρότυπα της Silicon Valley των ΗΠΑ, καθώς και η «Πόλη της Χρυσής Τομής» που θα λειτουργούσε ως ένα κέντρο-παγκόσμια Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Το όλο σχέδιο, σύμφωνα με το σωματείο, βασίζεται στους επτά πυθαγόρειους κύκλους.

Μπορείτε να γνωρίσετε τις τρεις πόλεις σε 3D προσομοιωτή εδώ www.heptapolis.com.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Tο σχέδιο παρουσιάστηκε επίσημα στις 4 Ιουλίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή επιστημόνων, καθηγητών, φορέων της ομογένειας, επιχειρηματιών, ομογενών, εκπροσώπων της κυβέρνησης αλλά και τον Δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος στηρίζει με ενθουσιασμό την ολική μεταμόρφωση της περιοχής του, παρέχοντας όλα όσα χρειάζονται.

Σημειώνεται ότι οι εκτάσεις στις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των πόλεων και μέσα στο 2023, έχουν ήδη καθοριστεί και αεροφωτογραφηθεί, ενώ υπογραφεί και οι σχετικές συμφωνίες με τον Δήμο των Δελφών.

Πίσω από αυτό το όραμα είναι ο άνθρωπος που τις τελευταίες δεκαετίες έκανε σκοπό ζωής την εκπλήρωσή του, ο Παύλος Πισσάνος, άλλοτε ιδιοκτήτης κορυφαίας διαφημιστικής εταιρείας και παραγωγός ελληνικών και διεθνών τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και επιστημονικών ντοκιμαντέρ και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων και σεναρίων. Είναι και ο ιδρυτής του σωματείου «Όλυμπος».

Το Νewsbomb.gr τον συνάντησε στην κατοικία του και είχαμε μια συζήτηση σχετικά με το φιλόδοξο και πέρα για πέρα εκπληκτικό αυτό όραμα, του οποίου οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί έμπρακτα. Όπως μας είπε, έχουν ανοίξει ήδη γραφεία σε Αθήνα και Δελφούς που «τρέχουν» το σχέδιο, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων και επιχειρηματιών, που καλούνται να φέρουν εις πέρας το… 8ο θαύμα του κόσμου.

«Οι επιστημονικές δυνάμεις όλου του πλανήτη θα βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη για να εργαστούν από κοινού για έναν καλύτερο κόσμο», υπογραμμίζει ο εμπνευστής, με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να αποτελεί τον πρώτο στόχο.

Ο Παύλος Πισσάνος μας έβαλε στην ουσία του οράματός του, περιγράφοντας τα τεράστια οφέλη που θα προκύψουν άμεσα για την Ελλάδα, μας εξήγησε το σχέδιο που έχει για τη χρηματοδότησή του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σκοπός της ζωής του θα γίνει πια πραγματικότητα…

Δείτε τη συνέντευξη του Παύλου Πισσάνου στο Newsbomb.gr:

(Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης)

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι Έλληνες ερευνητές ρίχνουν φως στα μυστικά της αντιγήρανσης

Olympico Vision: Ολυμπιακοί Αγώνες για πάντα στη χώρα που τους γέννησε

Δείπνο αληθινής Αγάπης στη σκοτεινή Αθήνα που δεν θέλουμε να βλέπουμε

Ελλάδα-Τουρκία: Έρχεται η πιο σκοτεινή ώρα; 10 ειδικοί προειδοποιούν

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ