Γιώτα Νέγκα
«Όλους αυτούς τους σπουδαίους δασκάλους κι άλλους τόσους που δεν αναφέρω, ίσως και να μην τους είχα αναζητήσει και να μην ήταν καταλυτικοί στη ζωή μου αν δεν μεγάλωνα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική και συγκίνηση», εξομολογείται η Γιώτα Νέγκα στο Newsbomb.gr
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώτα Νέγκα στο Newsbomb.gr: Από τον Χατζιδάκι στην Αλεξίου-5 άνθρωποι που καθόρισαν την πορεία της

Η Γιώτα Νέγκα μιλάει στο Newsbomb.gr και αποκαλύπτει τους πέντε ανθρώπους που τη διαμόρφωσαν και καθόρισαν την πορεία της. 

Η Γιώτα Νέγκα, μετά τη sold out συναυλία της στο Κηποθέατρο Παπάγου, έρχεται στο Faliro Summer Τheater την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας (Καλαντζόπουλος, Καραμουρατίδης, Μωραΐτης κ.ά.) όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών.

Δωρική και δυναμική, με μια αυθεντική «μαγκιά» αλλά και τρυφερότητα στον τρόπο που εκφέρει τον λόγο της, η αγαπημένη τραγουδίστρια συναντιέται με τους θρύλους του λαϊκού μας τραγουδιού και, μέσα από τις υψηλής αισθητικής ερμηνείες της, στήνει με μεράκι μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία αλλά και αληθινό κέφι, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αξεπέραστα λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια.

Η Γιώτα Νέγκα για τους πέντε ανθρώπους που καθόρισαν την πορεία της:

Βίκυ Μοσχολιού

Βίκυ Μοσχολιού
Βίκυ Μοσχολιού


«Η απλότητα και η ουσία σε όλο της το μεγαλείο! Πάντα με συντόνιζε ο μοναδικός της ήχος! Ακούγοντάς την από παιδί ένιωθα πως είμαι ακίνητη κι εκείνη γυρίζει γύρω μου και με συντονίζει στο σύμπαν της».

Μάνος Χατζιδάκις

Μάνος Χατζιδάκις
Από το αρχείο του Μάνου Χατζιδάκι


«Η αλήθεια σε πολλά επίπεδα! Όσο κι αν νομίζεις πως τον γνώρισες, πάντα σε διαψεύδει! Πάντα έχει άλλο ένα επίπεδο να μου αποκαλύψει, πιο βαθύ, το οποίο με πηγαίνει όλο και πιο κοντά στον εαυτό μου».

Σταμάτης Κραουνάκης

Σταμάτης Κραουνάκης
Σταμάτης Κραουνάκης


«Εκτός από σπουδαίος δημιουργός είναι και σπουδαίος τραγουδιστής! Μάθημα για τους τραγουδιστές ο τρόπος που ερμηνεύει και σου χαρίζει το παλλόμενο φωτεινό του σύμπαν! Αλλά και σπουδαίος δάσκαλος! Με ρώτησε εκείνος πρώτη φορά το «γιατί» μου. Από τότε λοιπόν με έμαθε να ρωτάω κι εγώ το «γιατί» μου και να παίρνω τις απαντήσεις που χρειάζομαι!».

Χάρις Αλεξίου

Χάρις Αλεξίου
Χάρις Αλεξίου


«Ο πλούτος της έκφρασης! Ατελείωτα χρώματα και συναισθήματα! Με εντυπωσίαζε από παιδί ο τρόπος που «έπλεε» ερμηνευτικά σε όλα τα είδη που τραγουδούσε. Πόσο βαθιά έμπαινε σε κάθε είδος και το υπηρετούσε στον πυρήνα του».

Ο πατέρας μου...

«Όλους αυτούς τους σπουδαίους δασκάλους κι άλλους τόσους που δεν αναφέρω, ίσως και να μην τους είχα αναζητήσει και να μην ήταν καταλυτικοί στη ζωή μου αν δεν μεγάλωνα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική και συγκίνηση. Είναι χαραγμένη μέσα μου ανεξίτηλα η εικόνα του πατέρα μου να παίζει μπουζούκι και να τραγουδάει με βαθιά συγκίνηση και αγάπη. Εκείνος με διαμόρφωσε και μου έδωσε την ευκαιρία να επιλέξω τους καταλύτες που έμελλε να με καθορίσουν».

Πληροφορίες για τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα στο Faliro Summer Τheater

Μαζί της:

Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι / Ενορχηστρώσεις
Κώστας Νικολόπουλος: Κιθάρες / Ενορχηστρώσεις
Γιάννης Αγγελόπουλος (Γιαν Βαν): Τύμπανα
Κώστας Πατσιώτης: Μπάσο
Γιώργος Δούσος: Πνευστά

Συντελεστές:
Βασίλης Μιχαηλίδης - Κώστας Βάμβουκας: Ηχοληψία
Περικλής Μαθιέλλης: Φωτισμοί
Πέτρος Παράσχης: Artwork
Λευτέρης Σιαράπης: Φωτογραφία
Ειρήνη Κότσιφα: Οργάνωση Παραγωγής

Ώρα έναρξης
: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 13€, 15€ & 18€

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr


Διαβάστε επίσης

Η Γιώτα Νέγκα σε μία μεγάλη συναυλία στο Faliro Summer Τheater


To Newsbomb.gr στην πρόβα της Γιώτας Νέγκα: Τα τραγούδια, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και μια ευχή

Η Γιώτα Νέγκα «από το Α έως το Ω»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ