ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πιλάτος Κουνατίδης: Η αλήθεια πίσω από τον τραγουδιστή του νέου μουσικού χιτ «Ψέμα»!

Πιλάτος Κουνατίδης: Η αλήθεια πίσω από τον τραγουδιστή του νέου μουσικού χιτ «Ψέμα»!

Τον γνωρίσαμε μέσα από το XFactor όπου ξεχώρισε αμέσως με την σπουδαία και μεστή φωνή του.

Ο Πιλάτος Κουνατίδης μιλά στο Newsbomb.gr για τα επόμενα καλλιτεχνικά του βήματα, τη σχέση του με την Πέγκυ Ζήνα αλλά και τον αείμνηστο Βασίλη καρά ενώ μας αποκαλύπτει παράλληλα την αλήθεια πίσω από το χιτ «Ψέμα».

Σε γνωρίσαμε μέσα από το XFactor, τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή και τι άλλαξε στην καλλιτεχνική σου πορεία από τότε έως σήμερα;

Μέσα στα επτά χρόνια εμπειρίας μου μέχρι στιγμής η μουσική με καθοδηγούσε πάντα στη σωστή επιλογή. Έτσι βρέθηκα και στο Xfactor, με γνώρισε περισσότερος κόσμος και έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα, δηλαδή άρχισα να τραγουδάω επαγγελματικά. Υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και αίσθημα χαράς σε συνδυασμό με πολλή δουλειά. Σίγουρα σημαντική υπήρξε και γνωριμία με ένα μεγάλο εύρος ταλαντούχων και πετυχημένων ανθρώπων του χώρου τους οποίους δε θα μπορούσα να είχα γνωρίσει υπό άλλες συνθήκες.

Εξακολουθείς να διατηρείς επαφές με την γνωστή καλλιτέχνιδα Πέγκυ Ζήνα η οποία υπήρξε Coach σου, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού;

Φυσικά, ιδιαίτερα κατά τα δύο πρώτα χρόνια μετά το τέλος του XFactor, επικοινωνούσαμε πιο τακτικά. Σήμερα έχουμε και οι δύο τη ζωή και την καθημερινότητά του χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν προσπαθούμε να βρεθούμε όποτε βρισκόμαστε και οι δύο στην Αθήνα.

Έχεις μετανιώσει για τη συμμετοχή σου στο XFactor ή για κάποια αντίδρασή σου μέσα στο παιχνίδι;

Θεωρώ πως δε λειτούργησα ποτέ εν βρασμώ ψυχής, παρουσιάζοντας κάποια εικόνα για την οποία θα μετάνιωνα αργότερα. Ακόμη και σήμερα, όσο θυμάμαι την εμπειρία και φέρνω στιγμές στο μυαλό μου, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο ανάλογο συμβάν. Ωστόσο, έχει διαγραφεί ήδη από την μνήμη μου οποιαδήποτε άσχημη εμπειρία κι αν βίωσα τότε. Επομένως, όχι, δε μετανιώνω τίποτα και θα το ξανάκανα.


Έχεις σκεφτεί να συμμετάσχεις σε κάποιο νέο τηλεοπτικό παιχνίδι μετά το XFactor;

Η αλήθεια είναι πως δε θα ξαναπήγαινα σε κάποιο talent show, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της καριέρας μου. Πιστεύω πως έχει διαγραφεί ήδη η πορεία μου και μια συμμετοχή σε έναν νέο διαγωνισμό τραγουδιού θα ήταν ανταγωνιστικά άδικη για τους υπόλοιπους συμπαίκτες που θα είχα. Η αναγνωρισιμότητα που έχω ήδη θα ήταν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο όμως θα ήταν ανήθικο να χρησιμοποιήσω απέναντι στα νέα παιδιά που ξεκινούν τη δική τους πορεία στον χώρο του τραγουδιού.

Σάκης Ρουβάς, Πέγκυ Ζήνα, Νίκος Μακρόπουλος: Τι θυμάσαι από τον καθένα τους και τις συνεργασίες σας;

Συνολικά, ο επαγγελματισμός και ο τρόπος διαχείρισης τόσο της σκηνής όσο και του backstage ήταν τα πιο σημαντικά διδάγματα που έλαβα. Ως νεότεροι καλλιτέχνες «απορροφάμε» στοιχεία από αυτούς τους «Κολοσσούς» του μουσικού στερεώματος. Με κεντρίζει να παρακολουθώ τον χαρακτήρα και τις συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων και «χτίζω» τη δική μου καλλιτεχνική εικόνα με στοιχεία που ταιριάζουν σε εμένα. Το ίδιο κάνω και μέσα από την παρακολούθηση διάφορων συνεντεύξεων από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου γενικότερα, ακόμη και από ηθοποιούς.

Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, η κορμοστασιά του Νίκου Μακρόπουλου, ο επαγγελματισμός του Σάκη Ρουβά, και η τεχνική κατάρτιση στη φωνή της Πέγκυς Ζήνα αποτελέσαν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της συνεργασίας μου με αυτούς τους ανθρώπους τα οποία πήρα κι έκανα δικά μου.

Έχει μπει ποτέ στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων είτε η δουλειά σου είτε η προσωπική σου ζωή;

Καθημερινά, τα σχόλια που διαβάζω είναι πάρα πολλά! Εντάξει, συνήθως έχουν τη μορφή της κακής «κριτικής» στη δουλειά, γεγονός το οποίο είναι λιγάκι φυσιολογικό από τη στιγμή που το ταπεραμέντο μου έχει βγει προς τα έξω. Εφόσον επέλεξα την έκθεση στο ευρύτερο κοινό και σιγά σιγά γίνομαι γνωστότερος, η κακολογία αποτελεί ακόλουθο. Κυρίως, στοχοποιούμαι για τη χροιά της φωνής μου και για το ύφος της μουσικής μου παρουσίας. Κυκλοφορεί αρκετά η άποψη πως προσπαθώ να μιμηθώ μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως τον Παντελή Παντελίδη κ.α. Τέτοιου είδους σχόλια με επηρέαζαν περισσότερο κατά τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με το τραγούδι και ενδεχομένως να έχουν ακόμη κάποια αρνητική επίδραση υποσυνείδητα, με αποτέλεσμα να με κρατάνε πίσω στην καλλιτεχνική μου δημιουργία, φοβούμενος μην ασχοληθώ με κάποιο είδος που «έφερε» στο προσκήνιο κάποιος άλλος καλλιτέχνης. Ωστόσο, τα θετικά μηνύματα του κόσμου είναι σαφώς περισσότερα και για αυτό τα αρνητικά σχόλια δεν με ακουμπάνε τόσο πολύ.

Από πού αντλείς ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη;

Συνήθως, τη βρίσκω στους κοντινούς σου ανθρώπους είτε μιλάμε για φίλους είτε για στενούς συγγενείς. Οι άνθρωποι έχουν μια ανάγκη επικοινωνίας των σκέψεων τους και μια ανάγκη εκτόνωσης προκειμένου να βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ βρίσκω αυτήν αγαλλίαση στην επαφή με τον εαυτό μου και τους γύρω μου.

Ποια ήταν η σχέση σου με τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά;

Μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε, χωρίσαμε και μαλώσαμε ακούγοντας τα κομμάτια του. για Ήταν ένας άνθρωπος ευφυής. Δε με απασχολεί η κοινωνική και οικονομική τάξη στην οποία βρίσκεται κάποιος, αρκεί να δω κάτι σε αυτόν και να τον θαυμάσω για να έχει τον σεβασμό μου. Έτσι και η δύναμη και τον μεγαλείο αυτού του τεράστιου μουσικού ήταν κρυμμένα στην απλότητά του. Ένας θαυμαστής του, εκτός του χώρου μας, δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως την προσφορά του και τον λόγο για τον οποίο αποκαλείται και μετά θάνατον « ο Βασιλιάς των τραγουδιστών». Το να αποκαλείς τον Αντώνη Ρέμο «πιτσιρίκο» και να επικοινωνείς τόσο ταπεινά και στοργικά με ανθρώπους που «ξεπερνάς» επαγγελματικά, αποδεικνύει την αυθεντικότητα και το ήθος του. Έτσι, μέσα από την επαφή μου με τον Βασίλη αντιλήφθηκα ότι όσα πράγματα κι αν σου παρουσιαστούν σαν συμβουλές για το πως να πετύχεις, η ουσία βρίσκεται στη απλότητα της συμπεριφοράς και του λόγου σου. Η γνωριμία μου μαζί του υπήρξε τιμητική.

Πώς βλέπεις τη νέα σου καλλιτεχνική επιτυχία «Ψέμα» ως ολοκληρωμένο έργο πλέον;

Είναι ένα κομμάτι στο μουσικό ύφος της ρούμπας που συνδυάζει την παράδοση με το σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα και ακόμη πιο ευγνώμων για τους συνεργάτες με τους οποίους δούλεψα. Βλέποντας τον κόσμο να το έχει ήδη αγκαλιάσει και να τον συντροφεύει στις όμορφες στιγμές της καθημερινής διασκέδασής του, νιώθω υπερπλήρης. Το μόνο σίγουρο είναι πως εγώ θα συνεχίσω να πειραματίζομαι και να δουλεύω πάνω σε αυτόν τέχνη που τόσο πολύ αγαπώ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ευχή σου για τη νέα χρονιά και τι νεότερο να περιμένουμε από τον Πιλάτο Κουνατίδη κατά τη διάρκειά της;

Ο κόσμος να περιμένει πολλά από εμένα όσο κρατιέμαι στα πόδια μου και είμαι καλά, για αυτό κι εύχομαι για το νέο έτος μονάχα υγεία! Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να μου προσφέρει ο θεός είναι η υγεία μου διότι δίχως αυτήν δεν μπορώ να παλέψω. Όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε, κι αν δεν τα έχουμε βρίσκονται. Για αυτό κι εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

Πες μας κάτι τελευταίο για σένα και κάτι για αυτούς που σε παρακολουθούν.

Κάτι για μένα… δεν είμαι άνθρωπος του τυπικού προγράμματος, λειτουργώ σύμφωνα με τους στόχους και τις ορέξεις μου, χωρίς πίεση εξωτερικών παραγόντων. Επίσης, δεν ακολουθώ τα «πρέπει» των γύρω μου, δεν κάνω τίποτα που δεν είμαι και πηγαίνω μπροστά μόνο με την απλότητά μου. Τώρα, για τους συναδέλφους που ξεκινούν την καριέρα τους δίνω τη συμβουλή «Χωρίς σκληρή δουλειά, δεν καταφέρνεις τίποτα» και για τους ανθρώπους που με παρακολουθούν έχω μόνο να πω : «Δεν ειδατε τίποτα, είμαστε ακόμη στις διαφημίσεις!».

Ακούστε το τραγούδι Ψέμα του Πιλάτου Κουνατίδη στο YouTube

Βρείτε τον Πιλάτο Κουνατίδη σε Facebook, Instagram και Youtube και Tik Tok!

https://www.facebook.com/pilatoskounatidisofficial

https://www.instagram.com/pilatoskounatidis_official/

https://www.youtube.com/@pilatoskounatidis5231

https://www.tiktok.com/@pilatosk_official