ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται – Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα

Νέα δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται – Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη χώρα

Δημοσκόπηση – Προβάδισμα 9,5 μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία – Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής - Οι πολίτες ζητούν άμεσα εθνικές εκλογές

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη ΝΔ δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου 2019 σε πανελλαδικό δείγμα 1.323 ενηλίκων.

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής

Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράφουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί. Η Ελληνική Πλεύση συγκεντρώνει 2,5% και ακολουθούν: η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%.

Στις 11 μονάδες η διαφορά επί των έγκυρων ψήφων

Υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, καθώς αναποφάσιστοι και όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν έφτασαν το 11%.

Η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης που φτάνει το 81%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51%.

Μητσοτάκης ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία δεν υπήρξε σχεδόν καμία αλλαγή από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 20-22 Ιανουαρίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%. Ακολουθεί η απάντηση: «Κανένας από τους δύο» σε ποσοστό 34% και ο Αλέξης Τσίπρας με 24%.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τους σχετικούς πίνακες

Απαισιόδοι οι Έλληνες για την πορεία της χώρας

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα. Στην ερώτηση σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες το 63% απαντά Σίγουρα/Μάλλον σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 29% απαντά σε Σίγουρα/Μάλλον σωστή κατεύθυνση.

Οι πολίτες ζητούν άμεσα εθνικές εκλογές

Στο ερώτημα για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Παράλληλα οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: Πέθανε πασίγνωστος επιχειρηματίας του Πειραιά

Επιστροφή - «βόμβα» στον ΑΝΤ1 - Δεν πάει ο νους σας! (pics)

Σχετικές ειδήσεις