ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όλo το δημοσίευμα με τις δηλώσεις Γιλμάζ για τα δάση!

Όλo το δημοσίευμα με τις δηλώσεις Γιλμάζ για τα δάση!

Η prionokordela.gr εξασφάλισε και παραθέτει το πλήρες κείμενο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Birgun στις 23.12 2011 αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μεσούτ Γιλμάζ στον συνεργάτη της εφημερίδας κ.Ενβέρ Αϊσεβέρ.

Εχουν τη σημασία τους οχι μόνο το κείμενο, αλλά και η κατανομή του κειμένου, η προβολή και το περιεχόμενο των τίτλων και των υποτίτλων. Τίποτε από όσα είπε τότε δεν… δικαιολογεί την «κωλοτούμπα» που επιχείρησε νωρίτερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει το ασπρο – μαυρό!

Ο 5στηλος τίτλος του δημοσιεύματος στην 1η σελίδα είναι :

«Ο Μεσούτ Γιλμάζ εξήγησε στην Birgun τα μαύρα χρόνια: η πυρπόληση δασών στην Ελλάδα ήταν κρατικό μυστικό». Στον υπότιτλο γράφει: «Ενας από τους σημαντικότερους πολιτικούς πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ’90, ο πρώην πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ μίλησε για πολλά θέματα, από την πυρπόληση δασών στην Ελλάδα μέχρι το μυστικό για τα μυστικά κονδύλια της π/θ της εποχής εκείνης Τσιλέρ».

Άλλος υπότιτλος στην 1η σελίδα :

«Κατά την δεκαετία του ’90 το κράτος αναμείχθηκε σε βρώμικες δουλειές για να επιλύσει τα προβλήματα. Κανείς δεν το είδε, δεν το άκουσε και τώρα δεν μιλάει. Παρακολουθούμε την λογομαχία μεταξύ των δύο Μεχμέτ . Συνεχίζεται η διαμάχη. Οσο δεν μιλούν τα σημαντικά ονόματα της εποχής εκείνης Τσεβίκ Μπιρ και Ερόλ Οζκασνάκ και όσο δεν έρχονται στο φως τα πεπραγμένα και τα μυστικά κονδύλια των δύο Τσιλέρ (της ίδιας και του συζύγου της) θα συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι».

Άλλος υπότιτλος στην 1η σελίδα σημειώνει:

«Ρωτήσαμε τον Γιλμάζ, ο οποίος ήταν μια σημαντική πολιτική φιγούρα της δεκαετίας του ’90 για τις συζητήσεις που ήρθαν στην επικαιρότητα, αναφορικά με τα εγκλήματα αγνώστων δραστών για την εποχή εκείνη. Ο Γιλμάζ που μίλησε για την έκθεση Σουσουρλούκ είπε: «Στην έκθεση υπάρχουν οι πληροφορίες εκτός των κρατικών μυστικών. Αυτές που είναι μυστικές, είναι η απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και θέματα όπως τα αντίποινα δασών στην Ελλάδα. Για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει εμπόδιο»

Διαβάστε περισσότερα στην Prionokordela.gr