ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Doodle: H Google γιορτάζει τα 82α γενέθλια της Νταϊάν Φόσεϊ

Doodle: H Google γιορτάζει τα 82α γενέθλια της Νταϊάν Φόσεϊ

Στην αμερικανίδα ζωολόγο, που αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη των γοριλών, Ντάιαν Φόσεϊ είναι αφιερωμένο σήμερα το Doodle της Google.


Η Ντάιαν Φόσεϊ γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1932 και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

Από τον πατέρα της έμαθε να αγαπά τη φύση, αλλά οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν έξι ετών και η μητέρα της Kitty με τον πατριό της Richard Price, δεν την άφηναν να έχει κατοικίδια ζώα.

Εξαιτίας της αγάπης της για τα ζώα μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις το 1950, με σχέδια για να γίνει κτηνίατρος. Μετά από δύο χρόνια, ωστόσο, πήγε στο San Jose State College, όπου εκπαιδεύτηκε ως εργοθεραπευτής.

Πήρε το πτυχίο της το 1954. Το 1956 μετακόμισε στο Λούισβιλ του Κεντάκι, όπου έγινε επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Kosair για ασθενείς με ακρωτηριασμένα μέλη.

Ζώντας σαν ερημίτης σε ένα τροπικό δάσος σε βουνό της Αφρικής, η Ντάιαν Φόσεϊ έμαθε περισσότερα για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γορίλα από ό, τι είχε ποτέ γίνει γνωστό.

dian-fossey-480

Καθώς όλο και περισσότεροι γορίλες σκοτώνονταν από λαθροθήρες, άλλαξε από επιστήμονας σε δυναμικό υπερασπιστή του φυσικού περιβάλλοντος. Έδωσε τελικά τη ζωή της για τα ζώα που αγαπούσε.

Όταν η διάσημη ζωολόγος Νταϊάν Φόσεϊ δολοφονήθηκε το 1985, σε ηλικία 53 ετών στην οροσειρά Βιρούνγκα της Αφρικής. Η υπόθεση της δολοφονίας της παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Η Google θυμάται τη ιστορία της και της αφιερώνει το σημερινό Doodle με τίτλο: "Tα 82α γενέθλια της Νταϊάν Φόσεϊ"