Το Newsbomb.gr στην 84η ΔΕΘ

ΔΕΘ 2019 - Μητσοτάκης σε Αλβανία: Αν δεν συμμορφωθείτε δεν μπαίνετε στην Ε.Ε.

ΔΕΘ 2019 - Μητσοτάκης σε Αλβανία: Αν δεν συμμορφωθείτε δεν μπαίνετε στην Ε.Ε.

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα για τις τακτικές απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως αν οι Αλβανοί δεν συμμορφωθούν και δεν σταματήσουν τις προκλήσεις κατά των Ελλήνω δεν πρόκειται να βρουν τη συμπαράσταση της Ελλάδας.

«Η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο προκαλεί, όσο χρησιμοποιεί απαράδεκτες τακτικές κατά της ελληνικής μειονότητας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα έχει τη στήριξη της Ελλάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε.», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αμφισβήτηση από την αλβανική διοίκηση, περιουσιακών δικαιωμάτων της Ομογένειας στη γειτονική μας χώρα, η αρπαγή ουσιαστικά περιουσιών και οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έφεραν ξανά στην επιφάνεια τα δυσεπίλυτα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία με επίκεντρο, κατά κύριο λόγο, την ελληνική μειονότητα.

Είχαν προηγηθεί βεβαίως ο φόνος του ομογενούς Κώστα Κατσίφα, από Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στη μειονοτική ζώνη της Βορείου Ηπείρου, και τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της κηδείας και στο μνημόσυνο και τα οποία ανέδειξαν επίσης τα μακροχρόνια προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ