ΦΑΡΜΑΚΟ

Ελλείψεις φαρμάκων: Περίπου 400 φάρμακα λείπουν στην Αττική – Σε καταγραφή προχωρά ο ΠΦΣ

Ελλείψεις φαρμάκων: Περίπου 400 φάρμακα λείπουν στην Αττική – Σε καταγραφή προχωρά ο ΠΦΣ
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων «έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» και αρχίζει να δημιουργείται «κίνδυνος για την υγεία των πολιτών».

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς της Αττικής, τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη είναι περίπου 400 και αφορούν όλες τις κατηγορίες ασθενειών. «Δυστυχώς, η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και την ίδια στιγμή οι εξαγωγές φαρμάκων αυξάνονται διαρκώς» επισημαίνει ο ΦΣΑ.

Σε αντίστοιχες καταγγελίες έχει προχωρήσει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Υγείας.

Με στόχο να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκτασή του πανελλαδικά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του, εντός μίας εβδομάδας, να καταγράψουν τα σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη για εύλογο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια ο ΠΦΣ θα καταρτίσει έναν συγκεντρωτικό κατάλογο ελλείψεων για όλη τη χώρα, ο οποίος θα αποτελέσει αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος.

Τέλος, ο ΠΦΣ δηλώνει αποφασισμένος να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, προκειμένου να λυθεί το μείζον αυτό θέμα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν για την προμήθεια των φαρμάκων των ασθενών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις