ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Αναβάλλονται 40 χειρουργεία την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Αναβάλλονται 40 χειρουργεία την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού
INTIME NEWS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης (22/01/2020) οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» (Αγία Όλγα) για τις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το νοσοκομείο βρίσκεται σε Γενική Εφημερία κάθε τέσσερις ημέρες. Επίσης, εφημερεύει καθημερινά έως το μεσημέρι, εκτός των ημερών της Γενικής Εφημερίας και της επόμενης. Εξαιτίας της υποστελέχωσης αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς και υπολειτουργούν κλινικές, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, πλέον λειτουργούν μόνο δύο χειρουργικά τραπέζια, ένα τακτικό και ένα έκτακτο, από πέντε που λειτουργούσαν. Αποτέλεσμα είναι να αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα, με τους ασθενείς να βρίσκονται μήνες σε λίστα αναμονής.

Η ΩΡΛ κλινική υπολειτουργεί, αφού έχουν μείνει τρεις γιατροί από τους πέντε. Το Ακτινολογικό έπαψε να κάνει μαστογραφίες, τρίπλεξ και υπερήχους σε εξωτερικούς ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών. Η Ουρολογική κλινική υπολειτουργεί επειδή συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί και η Οφθαλμολογική παρ’ ότι έχει γιατρούς, δεν εφημερεύει αν και το ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120 σε σύνολο 440.

Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Υγείας να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους έκτακτους εργαζόμενους. «Λύση δεν είναι ούτε τα ΣΔΙΤ, ούτε η πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις