ΥΓΕΙΑ

Εθνικό πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» - Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία

Εθνικό πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης» - Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία
INTIME NEWS

Την Παρασκευή (24/01/2020) εισάγεται στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα Τρίτη (21/01/2020).

Οι δύο κύριοι πυλώνες του νομοσχεδίου είναι η πρόληψη και η διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας. «Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο πολιτικής για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, στοχεύουμε στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία. Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία "Σπύρος Δοξιάδης", το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα υλοποιήσει τα εξής εθνικά προγράμματα:

  • Προαγωγή της Υγιεινής Διατροφής και της Σωματικής Άσκησης
  • Αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης Αλκοόλ
  • Εμβολιασμοί
  • Συστηματικός Προγεννητικός και Περιγεννητικός ‘Ελεγχος
  • Ψυχοκοινωνική Ένταξη και Αποκατάσταση για άτομα με σοβαρά Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα
  • Προσυμπτωματικός Έλεγχος.

Το πρόγραμμα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο γίνεται ξεκινά από τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες. Θα χορηγούνται οριζόντια, δωρεάν μαστογραφίες για όλες τις γυναίκες άνω των 39 ετών. Το πρόγραμμα αυτό αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνίδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, τέλος, στην υπογραφή Μνημονίου Χορηγίας σε νοσοκομεία, ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Με αυτή τη χορηγία θα ανακαινισθούν οι τουαλέτες των νοσοκομείων και θα αντικατασταθούν όλα τα κλινοσκεπάσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις