ΦΑΡΜΑΚΟ

Αυξάνονται οι ασθενείς που επιλέγουν τις ιδιωτικές κλινικές από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Αυξάνονται οι ασθενείς που επιλέγουν τις ιδιωτικές κλινικές από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
INTIME NEWS

Θετική φαίνεται πως είναι η ανταπόκριση των ασθενών στο μέτρο της χορήγησης νοσοκομειακών ογκολογικών Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) απευθείας από τις ιδιωτικές κλινικές.

Η εφαρμογή του μνημονίου μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2020, σε δύο φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (Μαρούσι και Ρέντη) εκτελέστηκαν συνολικά 15.004 συνταγές ΦΥΚ.

Στις ιδιωτικές κλινικές αντίστοιχα, τον Σεπτέμβριο του 2019 εκτελέστηκαν 183 συνταγές, τον Οκτώβριο 1.272 συνταγές, τον Νοέμβριο 1.927 συνταγές, τον Δεκέμβριο 3.199 συνταγές, τον Ιανουάριο του 2020 4.158 συνταγές και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου είχαν εκτελεστεί 4.275 συνταγές. Τα στοιχεία δείχνουν συνεχή αύξηση των ασθενών που επιλέγουν να παίρνουν απευθείας τα φάρμακά τους από τις ιδιωτικές κλινικές, σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Το μνημόνιο συνεργασίας ΕΟΠΥΥ – ιδιωτικών κλινικών στόχο έχει να αποφεύγουν οι ασθενείς την ταλαιπωρία και την αναμονή στα φαρμακεία του Οργανισμού, αφού με μια απλή υπεύθυνη δήλωση προς υπάλληλο της ιδιωτικής κλινικής, μπορούν να εκτελούν τη συνταγή τους. Την ίδια στιγμή ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικές κλινικές συζητούν για την περεταίρω διευκόλυνση των ασθενών με απώτερο στόχο, τη συνεχή βελτίωση των παροχών του ΕΟΠΥΥ καθώς και τη σωστή και ασφαλή χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις