ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Οι φαρμακοποιοί προσφέρουν μάσκες, αντισηπτικά και αναπνευστήρες για το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Οι φαρμακοποιοί προσφέρουν μάσκες, αντισηπτικά και αναπνευστήρες για το ΕΣΥ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Χρηματική δωρεά προς το υπουργείο Υγείας για την αγορά αναπνευστήρων και τη διάθεση δωρεάν υλικών ατομικής προστασίας στους εργαζομένους στα νοσοκομεία αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς «οι φαρμακοποιοί με την καθημερινή τους προσφορά, ευρισκόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή κατά του covid -19, στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο θεσμικά αλλά και σε ατομικό επίπεδο από τα φαρμακεία τους».

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν την:

  • Δωρεά ποσού 40.000 ευρώ προς το υπουργείο Υγείας για την αγορά αναπνευστήρων σύμφωνα με τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Δωρεάν διάθεση 5.000 αντισηπτικών διαλυμάτων, μέρος των οποίων θα παρασκευαστούν εθελοντικά από φαρμακοποιούς μέλη των Συλλόγων της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος.
  • Δωρεάν διάθεση 50.000 μασκών σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Πέθανε ξαφνικά γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr