ΦΑΡΜΑΚΟ

Κορονοϊός: Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19

Κορονοϊός: Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντική αποδεικνύεται η συμβολή των φαρμακοποιών στην επιτυχία του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, καθώς η εμπιστοσύνη των πολιτών στο φαρμακοποιό τους είναι κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη του καθολικού εμβολιασμού.

Περισσότεροι από 8.000 φαρμακοποιοί έχουν παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προαγωγή του εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικό - εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη νόσο COVID-19, τις κατηγορίες των εμβολίων και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, οι οποίες επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και διεθνών οργανισμών. Στην κατάρτισή του συμμετείχε ομάδα φαρμακοποιών υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Χρήστου Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας. Η ομάδα των φαρμακοποιών αποτελούνταν από τους Ανδρέα Βίτσο, Αντώνη Γεωργακόπουλο, Διαµαντή Κληµεντίδη, Κωνσταντίνο Λιάρα, Βασίλη Μπιρλιράκη και Ελευθέριο Τεπερεκίδη.

Μεγάλος μέρος των φαρμακοποιών έχει ολοκληρώσει ήδη την εκπαιδευτική διαδικασία. Πολλοί συμμετείχαν με προτάσεις, δίνοντας μεγάλο βάρος στην προσπάθεια να πείσουν και να καθοδηγήσουν τους πολίτες στη διαδικασία για τη διενέργεια του εμβολιασμού.

«Οι φαρμακοποιοί όπως έχουμε αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν έτσι και σήμερα, μπαίνουν στην εμπροσθοφυλακή θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία. Η μάχη με την πανδημία μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προασπίσουμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της Υγείας των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς. «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς που, από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας, επιτελούν καθημερινά αυτό το έργο και τους διαβεβαιώνω ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Μετακινήσεις εκτός νομού: «Παγώνει» η άρση-Θα εξεταστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες