ΦΑΡΜΑΚΟ

Οι φαρμακοποιοί στέλνουν φαρμακευτικό υλικό στους πυρόπληκτους και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Φαρμακείο
INTIME NEWS

ΦΣΘ: Αποστολή φαρμακευτικού υλικού και οικονομική στήριξη στις πυρόπληκτες περιοχές - Χανιά: Φαρμακευτικά είδη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη τόσο στους πληγέντες της πύρινης τραγωδίας που συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, όσο και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του και κατόπιν συνεννοήσεως με το κεντρικό ιατρείο Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος, εστάλη στην Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Αθηνών φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και πιο συγκεκριμένα κολλύρια, κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα και βαζελινούχες γάζες για εγκαυματίες.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με το δήμο Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνει στο χώρο του δημαρχείου είδη πρώτης ανάγκης, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παραδίδουν κρέμες και αλοιφές για εγκαύματα, καθώς και προστατευτικές μάσκες FFP2.

Τέλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, ο ΦΣΘ κατέθεσε ποσό σε λογαριασμό τραπέζης που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πυρόπληκτων.

Παράλληλα, είδη που είναι απαραίτητα για τις ανάγκες των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής προσέφεραν οι φαρμακοποιοί των Χανίων. Η παράδοση των ειδών έγινε από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μανώλη Κατσαράκη, στον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Γιώργο Μαρκουλάκη.

Ο κ. Μαρκουλάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου για την προσφορά τους, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καλώντας παράλληλα πολίτες και αυτοδιοίκηση να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαράκης επεσήμανε ότι οι φαρμακοποιοί θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των πυροσβεστών και με άλλες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Τα είδη που προσφέρθηκαν είναι ορθοπεδικό υλικό, φάρμακα και επίδεσμοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»