ΦΑΡΜΑΚΟ

Με τη Μίνα Γκάγκα συναντήθηκε ο ΕΦΕΧ – Η αυτοφροντίδα στο επίκεντρο

ΕΦΕΧ
Η αυτοφροντίδα (self-care) αφορά το σύνολο των ενεργειών στις οποίες προχωρούν οι άνθρωποι από μόνοι τους για τη διατήρηση της υγείας, της ευεξίας, για την πρόληψη ασθενειών ή την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων.

Η αξία της αυτοφροντίδας και η ανάγκη θεσμοθέτησής της στην Ελλάδα, υπογραμμίστηκε στην ενημέρωση που είχε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), την Τρίτη 16 Νοεμβρίου.

Τον ΕΦΕΧ εκπροσώπησαν ο Δημήτρης Μωραΐτης, πρόεδρος του ΔΣ και Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝ ΑΕ, του Ομίλου Γιαννακόπουλου, ο ταμίας του ΔΣ, Γρηγόρης Καρέλος και Country Managing Director της Johnson & Johnson, για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς και ο Θωμάς Δόκιος Αναπληρωτής Διευθυντής του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Επίσης υπήρξε ειδική αναφορά στην προώθηση της μελέτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) για τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της αυτοφροντίδας και της κατηγορίας των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), την οποία πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν οι καθηγητές Γιάννης Κυριόπουλος και Κώστας Αθανασάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα και με τις δύο πλευρές να θέτουν σε προτεραιότητα την πραγματοποίηση μίας ενημερωτικής καμπάνιας για την αξία της αυτοφροντίδας. Τέλος, η υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της να παρακολουθήσει την καμπάνια ενημέρωσης μόλις ολοκληρωθεί η οργάνωσή της, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να λάβει την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΦΕΧ αριθμεί 20 μέλη που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στην έρευνα, παρασκευή και διανομή ΜΗΣΥΦΑ, διαιτητικών, συμπληρωμάτων διατροφής, ομοιοπαθητικών και ιατρικών συσκευών. Κεντρική αποστολή του είναι να υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αυτοφροντίδας και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τα μέλη του, τους πολίτες, τους φορείς και τους επαγγελματίες υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θρίλερ στα Καλύβια: Χωρίς ταυτότητα τα βρέφη που θάφτηκαν στην αυλή του ιερέα - Τι λέει ο δήμαρχος

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram