ΦΑΡΜΑΚΟ

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Κλειστά για απογραφή την Παρασκευή (30/12)

φαρμακεία εοπυυ
Μόνο δύο φαρμακεία ανοικτά σε Αττική και Θεσσαλονίκη
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πώς θα εξυπηρετηθούν τα έκτακτα περιστατικά. 

Η ετήσια απογραφή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (30/12/2022) στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Την ημέρα αυτή, θα είναι κλειστά για το κοινό.

Για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών, θα παραμείνουν ανοικτά δύο φαρμακεία του Οργανισμού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το νομό Αττικής θα εξυπηρετεί το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη και το νομό Θεσσαλονίκης, το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ευόσμου.

Τα δύο φαρμακεία θα λειτουργήσουν από τις 08:00 έως τις 15:00.

Αντιγριπικός εμβολιασμός

Παράλληλα, συνεχίζεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία της γειτονιάς χωρίς ιατρική συνταγή. Το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι φαρμακοποιοί της χώρας έλαβαν την ενημέρωση που είχαν ζητήσει, καθώς η ΗΔΙΚΑ απέστειλε οδηγίες για την είσοδο και την καταγραφή στο «Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού». Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά ήδη από την προηγούμενη Τρίτη, ενώ αναμένεται και νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής, μετά από τις προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης έναντι της γρίπης, είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί έγκαιρα, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καλούνται να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης:

«Κρυφό χρέος» στα νοσοκομεία από τις ατιμολόγητες προμήθειες

Πάνω από 30 γονιδιακές θεραπείες αναμένονται μέχρι το τέλος του 2023