ΦΑΡΜΑΚΟ

H ELPEN βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην απασχόληση

Θεόδωρος Τρύφων
Ο Θεόδωρος Τρύφων

Αύξηση στο προσωπικό της πέτυχε και φέτος η φαρμακοβιομηχανία ELPEN, η οποία βραβεύθηκε για την ενεργό συμβολή της στον τομέα της απασχόλησης. 

Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής αριστείας της Ναυτεμπορικής «Diamonds of The Greek Economy 2022», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Παρά τις δυσκολίες που έφερε το 2022 με την υγειονομική κρίση και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ELPEN κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό της σε ποσοστό 13%. Με 1.350 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, η εταιρεία συνεχίζει τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη στελέχωση των 2 νέων επενδύσεών της, που αφορούν σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και στο νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας που υλοποιεί.

Οι νέες επενδύσεις της ELPEN ενισχύουν το ήδη έντονο αποτύπωμα της εταιρείας στον τομέα της απασχόλησης με επιπλέον 350 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα για εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης. Οι δομές τους θα αξιοποιήσουν ένα σημαντικό αριθμό Ελλήνων επιστημόνων, γεγονός που θα συμβάλλει στον επαναπατρισμό των «ελληνικών μυαλών» που αναζήτησαν μια καλύτερη προοπτική στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάκριση της εταιρείας, ο Συνδιευθύνων Σύμβουλος της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων ανέφερε: «Στον απόηχο της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης, της περιόδου της πανδημίας και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης είναι σημαντικό να αναδεικνύονται εταιρείες και κλάδοι με κρίσιμο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία λειτούργησε ως ασπίδα επάρκειας φαρμάκων στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Η χώρα μας δεν αντιμετώπισε τις ελλείψεις φαρμάκων που υπήρξαν σε άλλες χώρες λόγω της ισχυρής παραγωγικής βάσης που διαθέτει. Στην Ελλάδα υπάρχουν 45 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων που αναπτύσσουν και παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα με εξαγωγική δραστηριότητα σε 147 χώρες. Αυτό δείχνει, πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να παράγει και να είναι διεθνώς ανταγωνιστική με βιομηχανικούς κλάδους που μπορούν να δημιουργήσουν την προστιθέμενη αξία που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Ελλάδα. Οι επενδύσεις της ELPEN θα ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια το ήδη έντονο αποτύπωμά της στον τομέα της απασχόλησης. Η στελέχωσή τους έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της ανάπτυξης φαρμάκων, των διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου και των κανονιστικών υποθέσεων για τις εξαγωγές. Μαζί με τις επενδύσεις που υλοποιούν οι υπόλοιπες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δημιουργούμε ένα οικοσύστημα, που θα καλύψει ακόμα περισσότερους Έλληνες ασφαλισμένους με φάρμακα πρώτης γραμμής. Είναι επομένως ξεκάθαρο, πως οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να είναι παρούσες στον αγώνα που δίνει η χώρα για να πάει μπροστά.»

Διαβάστε επίσης:

«Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου