ΦΑΡΜΑΚΟ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - ΣΦΕΕ: Δίαυλοι διαλόγου για λύση στα άμεσα προβλήματα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η πρώτη συνάντηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. 

Παρόλο που τοποθετούνταν πιο κοντά στον Σεπτέμβριο, η πρώτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έγινε τη Δευτέρα (17/07/2023), στο υπουργείο Υγείας.

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από «δημιουργική ανταλλαγή απόψεων» για τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα τόσο για το υπουργείο Υγείας οσο και για τον κλάδο. Αυτά είναι η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα φάρμακα, η συγκράτηση της δαπάνης και η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας και συγχρόνως η προώθηση των αναπτυξιακών πλάνων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ κατέθεσαν συνοπτική λίστα με τις άμεσες εκκρεμότητες και τόνισαν ότι ο κλάδος του φαρμάκου θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και το όφελος των Ελλήνων ασθενών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το Υπουργείο αναγνωρίζει τη βιομηχανία του φαρμάκου ως πυλώνα ανάπτυξης για την Υγεία και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Ξεχωριστή μνεία έκανε στην αναγκαιότητα της πρόσβασης των ασθενών σε όλα φάρμακα, ώστε το Σύστημα Υγείας να υπηρετεί εμπράκτως και πλήρως τους πολίτες.

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η δημιουργία διαύλων διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των ασθενών και της χώρας, όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. Κώστας Παναγούλιας, Ζαχαρίας Ραγκούσης, Μάριος Κοσμίδης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμώνας.

Σχετικές ειδήσεις