ΦΑΡΜΑΚΟ

ΠΕΦ: Ευκαιρίες συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας με επιχειρήσεις της Αρκαδίας

Επιμελητήριο Αρκαδίας
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η εγκατάσταση φαρμακοβιομηχανιών στην Αρκαδία και η συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής ήταν το θέμα συνάντησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).  

Το σχεδιασμό ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών που σκοπεύουν να εγκατασταθούν στην Αρκαδία τα επόμενα χρόνια, με τις επιχειρήσεις της περιοχής, συζήτησαν η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία του επιμελητηρίου, μεταξύ του προέδρου Γιάννη Τρουπή και μελών της διοίκησης του επιμελητηρίου με την γενική διευθύντρια της (ΠΕΦ) Φαίη Κοσμοπούλου, παρουσιάστηκε το προφίλ των επιχειρήσεων της Αρκαδίας και αναλύθηκαν οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας. Επιπλέον, διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων επιμόρφωσης για τους επαγγελματίες και τους εν δυνάμει εργαζομένους στις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να καταρτιστούν ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια. «Να δημιουργηθεί μια δεξαμενή δικών μας ανθρώπων, άρτια εκπαιδευμένων, σε όλες τις ειδικότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρουπής.

Από την πλευρά της ΠΕΦ, η κυρία Κοσμοπούλου εξέφρασε το ενδιαφέρον της φαρμακοβιομηχανίας για τις προτάσεις του επιμελητηρίου και τόνισε ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ φαρμακευτικών επιχειρήσεων και αρκαδικών επιχειρήσεων. Η συζήτηση για τις ανάγκες στελέχωσης και συνεργασίας των φαρμακοβιομηχανιών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί σε νέα συνάντηση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις