ΦΑΡΜΑΚΟ

ΒΙΑΝΕΞ και Lilly «κατακτούν» την Κίνα

ΒΙΑΝΕΞ και Lilly «κατακτούν» την Κίνα

Σημαντική συνεργασία των φαρμακοβιομηχανιών ΒΙΑΝΕΞ και Lilly για την παραγωγή τουλάχιστον 10.000.000 τεμαχίων ισχυρού αντιβιοτικού ετησίως και εξαγωγή του 100% στην Κίνα.

- Παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, του Προέδρου ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου και του Προέδρου ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη.

- Π. Γιαννακόπουλος: «Παρέδωσα τα ηνία της ΒΙΑΝΕΞ στο Δημήτρη και είμαι βέβαιος ότι θα την κάνει τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία και εκτός συνόρων».

Με ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά σχόλια επισφραγίστηκε η στρατηγική συμφωνία και συνεργασία της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Lilly με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην παρουσίαση της σημαντικής συμφωνίας για την Ελλάδα παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρουσίασε την επένδυση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, που οδηγεί σε 135 νέες θέσεις εργασίας και σε κάλυψη του 3-4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΒΙΑΝΕΞ.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τις ελληνικές εξαγωγές, την πολυπόθητη ανάπτυξη. Είναι ημέρα γιορτής για την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό.

Με την σημερινή επισφράγιση της σημαντικής αυτής συμφωνίας, μεταξύ των δυο μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, βάζουμε στέρεες βάσεις για την δημιουργία ενός πρότυπου εξαγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ανάπτυξη λοιπόν, ΟΧΙ στα λόγια... αλλά με ΕΡΓΑ! Με ορατά τα αποτελέσματα στο ελληνικό ΑΕΠ.

Παραγωγή που οδηγεί σε 135 νέες θέσεις εργασίας και σε κάλυψη του 3-4% του ετήσιου κύκλου εργασιών της ΒΙΑΝΕΞ.

Επένδυση της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ! Με αγορά νέου εξοπλισμού ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης.

Όλα αυτά, για την παραγωγή άνω των 10.000.000 τεμαχίων ενέσιμου αντιβιοτικού για σοβαρές λοιμώξεις ετησίως (βανκομυκίνη), με εξαγωγή του 100% στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, την Κίνα.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα παράγονται 45.000 τεμάχια ετησίως!

10.000.000 τεμάχια στην Κίνα... 45.000 στην Ελλάδα!!!

Παράλληλα, μέσω αυτής της συμφωνίας, μας δίνεται η ευκαιρία όχι απλά να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο την ήδη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ LILLY και ΒΙΑΝΕΞ, ΒΙΑΝΕΞ και LILLY, αλλά να επεκταθούμε και στην παραγωγή νέων προϊόντων, δεδομένης της τεχνογνωσίας που κατέχει η ΒΙΑΝΕΞ και η οποία την καθιστά αξιόπιστο εταίρο.

Η συμφωνία έχει ορίζοντα τετραετίας με προοπτική ανανέωσης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί παρά μόνο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι να είμαστε.

Εν μέσω της πλέον καταστροφικής οικονομικής κρίσης που έπληξε τη μεταπολεμική Ελλάδα, εμείς στεκόμαστε όρθιοι, παρά τα πολλαπλά και στοχευμένα χτυπήματα που έχει δεχτεί και εξακολουθεί να δέχεται ο κλάδος μας.

Στεκόμαστε όρθιοι, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία και την εθνική μας υπερηφάνεια, στα πέρατα της γης!

Και τι τραγική ειρωνεία... Την ίδια ώρα, σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτικών με την πολιτική τους, υποστέλλουν το εθνόσημο επί ελληνικού εδάφους!

Και πάλι όμως δεν πτοούμαστε! Συνεχίζουμε με περισσότερο πάθος, παραμερίζοντας τις όποιες αντιξοότητες, να χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα, εντός και εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας πως εμείς οι νεοΈλληνες είμαστε άξιοι συνεχιστές των προγόνων και της ιστορίας μας.

Τη νέα Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Όχι του 2021 ούτε του 2051!

Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από λύσεις σήμερα.

Και οι λύσεις έρχονται μόνο με σκληρή και μεθοδική δουλειά.

Ούτε με ευχολόγια ούτε με διήμερα ''ταξίδια αναψυχής'' ούτε με συνεντεύξεις τύπου και χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις περί μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης.

Από σήμερα λοιπόν σηκώνουμε μανίκια και ανοίγουμε φτερά για τη μακρινή Κίνα, με την πεποίθηση ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών μας, αλλά και ολόκληρου του κινεζικού λαού, ο οποίος θα προσθέσει στην ιατροφαρμακευτική του φαρέτρα, ακόμη ένα απόλυτα ασφαλές και δοκιμασμένο προϊόν, made in Greece!».

Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, μιλώντας στο newsbomb.gr έδωσε το στίγμα του μεγάλου επιχειρηματικού γεγονότος. Απαντώντας στην ερώτηση «τι σημαίνει για εσάς αυτή η συνεργασία;», είπε:

«Εν μέσω οικονομικής κρίσης η ΒΙΑΝΕΞ όχι απλά επιβιώνει, αντιθέτως κάνει άλματα προς τα εμπρός, επιβεβαιώνοντας την ηγεμονική της θέση στην παραγωγή φαρμάκων.

Θέλω να πω και τούτο.

Για ακόμη μια φορά ο γιος μου Δημήτρης αποδεικνύει ότι είναι άξιος συνεχιστής μου.

Του παρέδωσα τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εντός συνόρων και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα την κάνει τη μεγαλύτερη και εκτός συνόρων!»

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Διονύσιος Φιλιώτης, Πρόεδρος της Lilly και πρόεδρος του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT (EBEA Pharmaceutical Forum Team), οποίος τόνισε τη σημαντική συμφωνία παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα με δυνατότητα εξαγωγής σε τρίτες χώρες. «Η συμφωνία αυτή δεν αφορά μόνον το συγκεκριμένο φάρμακο αλλά και άλλες εξαγωγικές δραστηριότητες και σε άλλους τομείς παραγωγής».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι «η συνεργασία μεταξύ Lilly και ΒΙΑΝΕΞ, για την παραγωγή στην Ελλάδα φαρμάκων με προορισμό τη διεθνή αγορά είναι μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ «επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια της χώρας μας για προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της παραγωγικής της βάσης. Για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας αλλά και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της».

Από τη μεριά του, ο κ. Σπύρος Φιλιώτης, αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Lilly, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι γνωστό εδώ και 156 χρόνια. Στόχος μας είναι και άλλες συνεργασίες με τη ΒΙΑΝΕΞ στην ίδια προοπτική και για παραγωγή άλλων φαρμάκων». Ιστορική αναδρομή για την προσφορά της εταιρείας έκανε και ο κ. Άλαν Κάλαχερ, υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στη σύντομη παρέμβασή του, τόνισε ότι «αυτή πρέπει να είναι η Ελλάδα. Μια χώρα δυνατή, που παράγει και κερδίζει στις διεθνείς αγορές. Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των τελευταίων ετών και να καταλάβουμε ότι το μέλλον δεν είναι να γκρινιάζουμε μεταξύ μας αλλά να επιτυγχάνουμε». Επίσης, επιβράβευσε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχετικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στάση που πρέπει να αποτελεί κύριο πολιτικό στόχο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να κάθομαι δίπλα στον Παύλο Γιαννακόπουλο, το θρύλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» και προσέθεσε ότι «είναι άλλωστε γνωστός ο ιδιαίτερος σεβασμός που τρέφω στο πρόσωπό του».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι χαροποιήθηκε ιδιαιτέρως που άκουσε τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κ. Φιλιώτη, δύο ανθρώπους, που όπως είπε «έχουν διάθεση μεταλαμπάδευσης της προσπάθειας των οικογενειών τους, κρατώντας τη σημαία ψηλά» και τόνισε ότι «η χώρα που γέννησε την Ιατρική πρέπει να το δείχνει και εμπράκτως». «Εμείς ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρα που είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι αυτά μας χαροποιούν και ευχόμαστε και γρήγορα και σε άλλες τέτοιες ενέργειες».

Διαβάστε επίσης:

Συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ-Lilly: Επένδυση για την Ελλάδα

Α. Γεωργιάδης: Τιμή μου να κάθομαι δίπλα στον Π. Γιαννακόπουλο

Συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ-Lilly: Επιτυχία για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία