Νέα συνάντηση Κουρουμπλή με ΠΕΦ και ΣΦΕΕ

Newsroom Newsroom

Νέα συνάντηση Κουρουμπλή με ΠΕΦ και ΣΦΕΕ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ θα έχει την Πέμπτη 21 Μαΐου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως ανέφερε σχετικά, στο συνέδριο Athens Health Forum.

Στη συζήτηση θα κυριαρχήσουν τα θέματα της μείωσης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, κίνηση που θα γίνει με τη στήριξη της φαρμακοβιομηχανίας, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, η μείωση της τιμής στα ογκολογικά και αντιρετροϊκά φάρμακα – τα λεγόμενα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους)- και η διείσδυση ακόμη περισσότερων γενοσήμων στην αγορά.

Ο υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης στη νέα φαρμακευτική πολιτική η οποία θα προκύψει μετά από διάλογο με τις βιομηχανίες, στις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των κλινικών μελετών, καθώς και σε μια αναπροσαρμογή, σε πιο προσιτά επίπεδα, της δαπάνης για τα καινοτόμα σκευάσματα, στο πλαίσιο ενός κλειστού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι επιθυμεί να στηρίξει την ελληνική παραγωγή φαρμάκων και τόνισε με έμφαση, ότι δεν είναι εκπρόσωπος των πολυεθνικών.

Να σημειωθεί, ότι ήδη οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ έχουν επεξεργαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα σχέδιο με προτάσεις για την φαρμακευτική πολιτική, το οποίο θα συζητήσουν από κοινού με τον υπουργό Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved