ΦΑΡΜΑΚΟ

Κουρουμπλής: Θέση του υπουργείου είναι να μείνουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία

Κουρουμπλής: Θέση του υπουργείου είναι να μείνουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία

«Θέση του υπουργείου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο χώρος πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την απελευθέρωση της διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και κάποιοι επαναπροσδιορισμοί είναι πιθανοί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκτιμώντας ωστόσο πως δεν θα επέλθει αλλαγή. «Δεν προκύπτει όφελος για τους πολίτες» από ενδεχόμενη απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ και «το δίκτυο διανομής των 11.000 φαρμακείων είναι υπερπλήρες» σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος για τη συμφωνία, προσθέτοντας πως περίμενε τη σκληρή στάση των εταίρων. «Όσοι είμαστε ψύχραιμοι και χωρίς συναισθηματισμούς το περιμέναμε. Προκαλεί αναστάτωση στο σύστημα μια τέτοια κυβέρνηση σε μια μικρή χώρα, καθώς και η πιθανότητα άλλης μια τέτοιας κυβέρνησης στην Ισπανία» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η μεγάλη κόντρα είναι να κατέβουμε άλλα τρία σκαλοπάτια στο επίπεδο ζωής» υποστήριξε και διερωτήθηκε «θα γίνουν μουσειακά εκθέματα οι κοινωνικές κατακτήσεις;».

Πάντως, εκτίμησε πως «κανένας δεν είναι εύκολο να πάρει πάνω του την ευθύνη μιας ρήξης, οι συνέπειες της οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν» και δήλωσε αντίθετος με εκλογές ή δημοψήφισμα, καθώς «η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή».

Αναφορικά με τις δαπάνες της Υγείας, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι «μου ζητούν να μη διανοηθώ να αυξήσω τις δαπάνες», ωστόσο διέψευσε ότι του τηλεφώνησε επίτροπος να τον ρωτήσει τι γίνεται με την Υγεία.

Σχετικές ειδήσεις