ΥΓΕΙΑ

Κουρουμπλής: Όσο είμαστε κυβέρνηση δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα

Κουρουμπλής: Όσο είμαστε κυβέρνηση δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα

Κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις απαιτήσεις των δανειστών.

«Είμαι κατά των εκλογών. Ο ελληνικός λαός επέλεξε εμάς για κυβέρνηση. Ας αναλάβουν οι Ευρωπαίοι την ευθύνη να οδηγήσουν τα πράγματα σε ρήξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στην Υγεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το σύστημα της Υγείας καταρρέει από έλλειψη προσωπικού. Άλλοι έφυγαν γιατί μειώθηκαν οι μισθοί, άλλοι γιατί φοβήθηκαν τις πρόωρες συντάξεις. Εμείς σαν κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Η αλήθεια σε αυτή τη διαπραγμάτευση βγαίνει τώρα. Οι Γερμανοί λένε ότι η Ελλάδα ζει με παραπάνω από αυτά που παράγει. Οι Θεσμοί μου έστειλαν 22 ερωτήματα. Μου ζητούν να κάνω μειώσεις στις δαπάνες και να αυξήσω τη συμμετοχή. Λοιπόν τους ξεκαθαρίζω ότι όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση αύξηση στην συμμετοχή δεν θα υπάρξει».

«Το υπουργείο Υγείας διαχειρίζεται προϋπολογισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν δεν υπάρξει αύξηση της χρηματοδότητης στο τέλος του χρόνου θα προκύψουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα. Από τον Σεπτέμβριο τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν τους προμηθευτές. Αυτά αφορούν τα ληξιπρόθεσμα και όχι τα τρέχοντα. Δεν λείπουν είδη εξαιτίας περικοπών που έκανε η τωρινή κυβέρνηση, όλα αυτά είναι θέματα προηγούμενων κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχετικές ειδήσεις