ΦΑΡΜΑΚΟ

Περιστολή εργασιών και απολύσεις σε δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες

Περιστολή εργασιών και απολύσεις σε δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες

Το δρόμο της... «απόδρασης» από το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας επέλεξαν δύο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες περιστέλλουν σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες τους στη χώρα μας και οδηγούν εν μέσω ύφεσης εργαζόμενους στην ανεργία.

Πρόκειται για τις εταιρείες Teva και Fresenius Kabi Hellas.

Η ισραηλινών συμφερόντων πολυεθνική Teva προχωρά σε μεγάλη αναδιάρθρωση, η οποία συνοδεύεται και από απολύσεις προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα θα παραμείνει το ιατρικό τμήμα, της παραγγελιοληψίας και του ΕΟΦ. Από τους 45 εργαζόμενους, τη δουλειά τους χάνουν περίπου οι μισοί, με τις αποφάσεις της διοίκησης της Teva να μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση της γερμανικής Fresenius Kabi Hellas, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην κλινική διατροφή με εντερικά και παρεντερικά σκευάσματα και κολλοειδή υποκατάστασης όγκων αίματος, τα οποία θεωρούνται πρωτότυπα, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν το δρόμο της απόλυσης, καθώς στην Ελλάδα παραμένει μόνο ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Teva πριν από λίγο, κάνει λόγο για «αναπροσαρμογή λειτουργικού μοντέλου».

«Με στόχο τη βιωσιμότητα και την παραμονή της στην Ελλάδα, η Teva προχώρησε σε αναπροσαρμογή του λειτουργικού της μοντέλου στη χώρα.
Στόχος της παραμένει η εξυπηρέτηση της ελληνικής αγοράς μέσα από τη διασφάλιση ενός σταθερού και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης.

Η Teva θα συνεχίσει να στηρίζει την επιστημονική ιατρική κοινότητα και θα παραμείνει βαθιά αφοσιωμένη στους ασθενείς διατηρώντας τη διάθεση όλων των προϊόντων της που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά.

Η Teva θα διασφαλίσει την παροχή των φαρμάκων της στην ελληνική αγορά και προς όλους τους ασθενείς, οι οποίοι συνεχίζουν να είναι κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία και βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της.

Για εμάς στην Teva, η ευημερία του ασθενή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και πιστεύουμε ότι οι ασθενείς καθώς και η ιατρική κοινότητα θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν τα υψηλά επαγγελματικά μας πρότυπα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά.

Με βάση τις εξελίξεις, ο κ. Κωνσταντίνος Φιτσώρος, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο κ. Φιτσώρος ήταν ένα πολύτιμο μέλος της Τeva, θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή του και τη συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια. Ο κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης θα είναι ο Γενικός Διευθυντής, διατηρώντας παράλληλα την τρέχουσα θέση του ως Οικονομικός Διευθυντής» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχετικές ειδήσεις