ΦΑΡΜΑΚΟ

Με τους φαρμακοποιούς συντάσσεται ο Μεϊμαράκης για το ιδιοκτησιακό

Με τους φαρμακοποιούς συντάσσεται ο Μεϊμαράκης για το ιδιοκτησιακό

Τη θέση του υπέρ του μοντέλου ιδιοκτησίας για τα φαρμακεία που ισχύει στη Γερμανία επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας από το βήμα του 15ου φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMApoint.

Παράλληλα, χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, ενώ υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα σημεία του «γερμανικού μοντέλου» που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα χωρίς να έρχονται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη – ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο 2012-2014 και στις «μνημονιακές πολιτικές» που ψήφισε η ΝΔ και αφορούσαν τον κλάδο των φαρμακοποιών-, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «αναγκαίες πολιτικές που ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να τελειώσει το παραμύθι ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα. «Η ΝΔ ψήφισε πρόγραμμα που σημαίνει στόχοι και χρονοδιάγραμμα» προσέθεσε. Εξάλλου, τόνισε ότι όλοι οι κλάδοι που επλήγησαν από αυτές τις πολιτικές, «έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσουμε στις κινήσεις εκείνες ώστε να επανορθώσουμε αδικίες».