ΦΑΡΜΑΚΟ

Λουράντος κατά ΦΑΝΙΕ: Υπονομεύουν τη λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς

Λουράντος κατά ΦΑΝΙΕ: Υπονομεύουν τη λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς

Σε δραστικές κινήσεις προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κατά του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ), σωματείο το οποίο έχει συσταθεί σχετικά πρόσφατα και έχει υιοθετήσει μεταξύ άλλων το διευρυμένο ωράριο για τα φαρμακεία, ζήτημα το οποίο ήταν και συνεχίζει να είναι «κόκκινο πανί» για τον ΠΦΣ.

Τώρα, ο ΠΦΣ κατηγορεί το ΦΑΝΙΕ ότι «υπαγόρευσε» την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία απελευθερώνει «ελεγχόμενα» -όπως λέει το υπουργείο- το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, ενώ του αποδίδει «εξυπηρέτηση συμφερόντων» ενόψει μάλιστα του νέου μετώπου που ανοίγει στον κλάδο, σχετικά με την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε αίτηση διαγραφής του ΦΑΝΙΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επικαλούμενος ότι επιχειρεί διασπαστικά να υποκαταστήσει το θεσμικό ρόλο του ΠΦΣ, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του ν. 3601/28.

Όπως τονίζει ο ΠΦΣ σε σχετική ανακοίνωση, προχωρά στη «σύγκρουση με συμφέροντα που έχουν στόχο τη διάσπαση και την αποδυνάμωση του κλάδου, στο πλαίσιο της δράσης του για τη στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς που δέχεται τη χαριστική βολή από τη διαβλητή ΚΥΑ σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και το νέο μέτωπο της απελευθέρωσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπώντας τα 11.000 φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα κατέθεσε αίτηση διαγραφής κατά του Σωματείου ΦΑΝΙΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου υγείας. Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση, απέδειξε την ενοχή του σιωπώντας... ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική».

Σχετικές ειδήσεις