ΦΑΡΜΑΚΟ

Παρουσιάζεται η μελέτη για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Παρουσιάζεται η μελέτη για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κοινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, η μελέτη για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας είναι έτοιμη.

Της Διονυσίας Προκόπη

Η μελέτη εκπονήθηκε με εντολή της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, ώστε να αναλυθούν οι προκλήσεις και οι δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε έρευνα/καινοτομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η πρώτη σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2015, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, του Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου, του Γ. Γ. Βιομηχανίας, καθώς και των συντονιστών των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. & ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. αντίστοιχα).

Η μελέτη ανατέθηκε στην εταιρεία Planet και με βάση τα πρώτα στοιχεία, η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για τη Βιομηχανία, Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήθηκε τον Απρίλιο του 2016 το «Σχέδιο Δράσης ανάπτυξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», το οποίο ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σχετικές ειδήσεις