ΦΑΡΜΑΚΟ

Οι άξονες δράσης της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας

Οι άξονες δράσης της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας

Σε έξι σημεία συνοψίζεται το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο εκπονήθηκε με βάση τη μελέτη για τον κλάδο που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη (15/09/2016).

Η ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης διοργανώνεται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπό την αιγίδα της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.

Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη περιλαμβάνει συγκεκριμένα έξι άξονες δράσεις:

α) Ενίσχυση ζήτησης των προϊόντων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

β) Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας ελληνικών επιχειρήσεων και διείσδυση σε νέες αγορές

γ) Ενίσχυση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας

δ) Ενδυνάμωση ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου

ε) Διασφάλιση υποστηρικτικών υπηρεσιών και υποδομών

στ) Βελτίωση του περιβάλλοντος χρηματοδότησης.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κατερίνα Αντωνίου και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρης Μπερσίμης ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, θα αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και στις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή της.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ), Μιχάλης Ψύλος και χορηγός επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις