Ιδρύονται Κοινωνικά Φαρμακεία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Νewsbomb

Ιδρύονται Κοινωνικά Φαρμακεία σε όλα τα Δωδεκάνησα

Κοινωνικά φαρμακεία αρχικά στο νησί της Ρόδου και στη συνέχεια σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου πρόκειται να ιδρύσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, το πρώτο στην Ελλάδα που θα λειτουργήσει στη φιλοσοφία της ενίσχυσης κοινωνικών δομών, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα προνοιακά ιδρύματα κ.λπ., στην ουσία συνιστά μετεξέλιξη του ισχύοντος μέχρι σήμερα κοινωνικού φαρμακείου. Με την δυνατότητα που δίδεται πλέον σε κοινωνικά ευάλωτα άτομα να προμηθευτούν δωρεάν τα φάρμακά τους, η δράση του Κοινωνικού Φαρμακείου μετατοπίζεται από τα άτομα στις δομές υγείας και στις κοινωνικές δομές.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο της Ρόδου, που θα λειτουργήσει ως σημείο περισυλλογής των φαρμάκων, θα στεγαστεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, θα στελεχωθεί με φαρμακοποιό και θα προμηθεύει με φάρμακα το ίδιο το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, και τα προνοιακά ιδρύματα του νησιού, ενώ θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες σε φαρμακευτικό υλικό που δημιουργούνται από τη φιλοξενία των προσφύγων.

Τα φάρμακα θα προσφέρονται από ιδιώτες που πλέον δεν τα χρειάζονται. Σε περίπτωση λήξης των φαρμάκων, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα τα αποστέλλει στην Αθήνα για αποτέφρωση, περνώντας παράλληλα και ένα σοβαρό οικολογικό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος από τις φαρμακευτικές ουσίες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και δήλωσε: «Η ευαισθησία των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και το κοινωνικό πρόσημο που προσδίδεται στη λειτουργία τους, μας δεσμεύει να είμαστε αρωγοί και συνεργάτες τους. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκο Φουτούλη και δεσμεύομαι να στηρίξουμε την κοινωνική δράση του Συλλόγου με όλες μας τις δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τη συνεργασία και την προθυμία με την οποία αποδέχτηκε την πρότασή μας να προχωρήσουμε από κοινού στην δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, με στόχο να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το κοινωνικό δίχτυ προστασίας, στηρίζοντας το Νοσοκομείο της Ρόδου και το σύνολο των κοινωνικών δομών του νησιού μας, όπου υπάρχει ανάγκη, με στόχο μας να επεκταθούμε και σε άλλα νησιά. Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας θα αγκαλιαστεί με την ίδια θέρμη και από την τοπική κοινωνία, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved