ΦΑΡΜΑΚΟ

Η DEMO στο 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο – Βράβευση στα Salus Index 2017

Η DEMO στο 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο – Βράβευση στα Salus Index 2017

Ενεργό συμμετοχή για μία ακόμη χρονιά είχε η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ στο 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο το οποίο διεξήχθη από τις 9-12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα.

Οι πνευμονολόγοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκθετήριο της εταιρείας και να ενημερωθούν για το portfolio της στον τομέα της πνευμονολογίας. Η DEMO διαθέτει θεραπείες που αφορούν σπάνιες παθήσεις όπως είναι η πνευμονική υπέρταση και η εκ γενετής έλλειψη αλφα-1 αντιθρυψίνης, δύο πολύ σοβαρές και σπάνιες παθήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε μάλιστα η ενημέρωση των ειδικών γύρω από τη θεραπευτική προσέγγιση ασθενών που πάσχουν από ανεπάρκεια ή/και έλλειψη α1-αντιθρυψίνης στους οποίους η περίσσεια σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται «ελαστάση» προκαλεί σε βάθος χρόνου την καταστροφή του πνευμονικού ιστού.

Η DEMO για τους ασθενείς αυτούς διαθέτει θεραπευτικό σκεύασμα, καθώς εισάγει και προωθεί σκεύασμα υποκατάστασης α1-αντιθρυψίνης με αποτέλεσμα σήμερα σημαντικός αριθμός ασθενών να λαμβάνει τη θεραπεία αυτή με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης στη συνδρομή της προσπάθειας της επιστημονικής κοινότητας, ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την πρόοδο των επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα των φαρμάκων.

PRODUCTION demo

Παράλληλα, η εταιρεία βραβεύθηκε για την επιχειρηματική της πορεία και το μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας «SALUS INDEX 2017», που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

Η DEMO, πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία και ανάπτυξη, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Με στόχο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγει, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επενδύει διαρκώς σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό αλλά και στο υψηλό επιστημονικό προφίλ των εργαζομένων της. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά, ενώ το 81% της παραγωγής της εξάγεται σε 84 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Νότιο Αμερική).

Το βραβείο της εταιρείας παρέλαβε η κυρία Ιωάννα Δέμου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της DEMO ΑΒΕΕ, η οποία αφού ευχαρίστησε τη διοργάνωση αναφέρθηκε και στη μεγάλη επένδυση της εταιρείας σε νέα μηχανήματα και νέα μονάδα: «Την τελευταία τριετία έχει ξεκινήσει μία επένδυση αξίας 35 εκατ. ευρώ για τον περεταίρω εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης. Σε μια δύσκολη και ανοργάνωτη εποχή για επενδύσεις, η DEMO προχωρά στην κατασκευή και τέταρτης παραγωγικής μονάδας στο Κρυονέρι έκτασης 12.000 τ.μ, παρέλαβε νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν σημαντικά την παραγωγή ενώ από 500 περίπου εργαζόμενους το 2011 (στην αρχή της κρίσης), σήμερα στο τέλος του 2017 οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 850» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις