ΦΑΡΜΑΚΟ

Επιτροπή HTA: Στην πλήρωση των θέσεων της Γραμματείας προχωρά το υπουργείο Υγείας

Επιτροπή HTA: Στην πλήρωση των θέσεων της Γραμματείας προχωρά το υπουργείο Υγείας

Την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση των δέκα θέσεων στη Γραμματεία της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (HTA), υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, την Τρίτη (15/05/2018).

Η προκήρυξη αφορά μόνιμους και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) που εποπτεύονται από αυτό, των κλάδων ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Διοικητικού , ΠΕ Πληροφορικής , ΤΕ Πληροφορικής, ΠΕ Στατιστικής.

Όσοι επιλεγούν, θα εργάζονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην Επιτροπή Αξιολόγησης. Οι μεν υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας θα τοποθετηθούν με απόφαση του υπουργού Υγείας, οι δε προερχόμενοι από τα Ν.Π.Δ.Δ. θα αποσπαστούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 12 του ν.4440/2016 (Α΄224).

Η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας ξεκινά την Τετάρτη (16/05/2018) και θα διαρκέσει δέκα ημέρες, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή (25/05/2018) και ώρα 15:00 (δείτε αναλυτικά την προκήρυξη ΕΔΩ).

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Απριλίου έγινε η τελική εισήγηση προς τον Ανδρέα Ξανθό, για τα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν την ίδια την Επιτροπή. Το χρονοδιάγραμμα, πάντως, για το υπουργείο Υγείας είναι σφιχτό, καθώς εντός του Ιουλίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις για να ξεκινήσει και επισήμως η Επιτροπή Αξιολόγησης το έργο της. Παράλληλα θα πρέπει να νομοθετηθεί και η δημιουργία ανεξάρτητου Οργανισμού HTA στον οποίο θα παραδώσει τη «σκυτάλη» η Επιτροπή Αξιολόγηση, όπως ορίζεται και στις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Σχετικές ειδήσεις