«Θρίλερ» στην Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρή 19χρονη στο σπίτι της

Την αναζητούσαν οι δικοί της από χθες…

Τσίπρας σε Ολάντ: «Ήσουν φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα» (pics)

Φρανσουά Ολάντ | Φρανσουά Ολάντ: Την ελληνική παροιμία,…

ΧΑΟΣ: Συναγερμός στο Σαν Φρανσίσκο από τους δηλητηριώδεις καπνούς της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο, όπου τα…

Αυτός είναι ο 53χρονος οδηγός απορριμματοφόρου που σκοτώθηκε στα Άνω Λιόσια

Τροχαίο δυστύχημα | απορριμματοφόρο: Θλίψη έχει σκορπίσει…

Η απόφαση της Euroleague για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η Euroleague γνωστοποίησε την απόφασή της για…

Ηλεκτρονικά η προέγκριση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ

Ηλεκτρονικά η προέγκριση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ

Σταματά από την επόμενη εβδομάδα, η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τη διαδικασία προέγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και την υποβολή φακέλων στις αρμόδιες κατά τόπους Επιτροπές.

Πλέον, η προέγκριση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του νέου συστήματος που ανέπτυξε ο Οργανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο σύστημα έχουν ενταχθεί αυτή τη στιγμή 55 Φάρμακα Υψηλού Κόστους, από τα συνολικά 70 για τα οποία χρειάζεται προέγκριση. Επίσης, περίπου 50 γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, έχουν πιστοποιηθεί ως ελεγκτές. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής: ο θεράπων ιατρός θα υποβάλει αίτημα προέγκρισης συγκεκριμένου φαρμάκου συμπληρώνοντας και τα απαιτούμενα στοιχεία (π.χ αποτελέσματα εξετάσεων). Το αίτημα θα αξιολογείται από ελεγκτή γιατρό του ΕΟΠΥΥ της αντίστοιχης ειδικότητας. Η απόφαση του ελεγκτή γιατρού θα επικυρώνεται με απόφαση ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Τέλος, η εγκριτική ή απορριπτική απάντηση θα αποστέλλεται στον γιατρό και στον ασφαλισμένο. Δικαίωμα υποβολής αιτήματος έχουν όλοι οι γιατροί που συνταγογραφούν.

Με τον τρόπο αυτό, καταργείται και η χρονοβόρα διαδικασία για την αρχική ένταξη των ασθενών στις λίστες των ΦΥΚ, κατά την οποία απαιτούνταν η υποβολή φακέλου δικαιολογητικών στις κατά τόπους Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος είναι η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τη μία, αλλά και ύπαρξη ενιαίων κριτηρίων έγκρισης, από την άλλη.

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανασχεδιασμό των υφιστάμενων διαδικασιών και βελτιστοποίηση των παραδοσιακών μεθόδων, εισάγοντας στη λήψη αποφάσεων εφαρμογές στατιστικής και πληροφορικής.