ΦΑΡΜΑΚΟ

Σχολεία ακριτικών περιοχών εξοπλίζει το πρόγραμμα «GENEROUS Γνώση»

Σχολεία ακριτικών περιοχών εξοπλίζει το πρόγραμμα «GENEROUS Γνώση»

Τέσσερα σχολεία στην Κάλυμνο και στην Τέλενδο παρέλαβαν μέσα στον Οκτώβριο καινούριους φορητούς υπολογιστές, σχολικό εξοπλισμό και γραφική ύλη για όλο το σχολικό έτος, στο πλαίσιο του προγράμματος «GENEROUS Γνώση».

Το πρόγραμμα δημιούργησε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma με στόχο την ενίσχυση των σχολείων ακριτικών περιοχών σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας εξοπλισμό πληροφορικής και αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική υποδομή. Η Κάλυμνος και η Τέλενδος ήταν οι πρώτοι σταθμοί του προγράμματος «GENEROUS Γνώση».

Ήδη από το 2010, η GENESIS Pharma υποστηρίζει σχολεία που αντιμετωπίζουν έλλειψη υποδομών, με δράσεις όπως παροχή υπολογιστών και βιβλίων σε σχολικές μονάδες και βιβλιοθήκες σε όλη την ακριτική Ελλάδα, εργασίες αποκατάστασης σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αττικής, καθώς και διάθεση γευμάτων, μέσω της συμμετοχής της εταιρείας στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis που στηρίζει σχολεία στα οποία οι μαθητές βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

«Πιστεύουμε στη δύναμη των παιδιών και των νέων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον με εφόδιο τη γνώση, γι’ αυτό και η εκπαίδευση, η επιμόρφωση, αλλά και η κάλυψη αναγκών σχολείων αποτελούν για εμάς μια σημαντική προτεραιότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόσβαση στην τεχνολογία και η διασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής που διευκολύνει το διδακτικό έργο είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε παιδιά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στις μικρότερες σχολικές μονάδες, να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε σύγχρονα εργαλεία μάθησης» δήλωσε για την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης.