ΦΑΡΜΑΚΟ

Φαρμακευτική κάνναβη: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ στην Κυλλήνη

Φαρμακευτική κάνναβη: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ στην Κυλλήνη
43 φάκελοι έχουν κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

Η τέταρτη άδεια εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αριθμός φύλλου 1162), τη Δευτέρα (08/04/2019).

Την άδεια, πενταετούς διάρκειας, πήρε η εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ». Η επένδυση αφορά σε ενιαία έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Αδραβίδας - Κυλλήνης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ και 60 θέσεις εργασίας.

Μαζί με την καινούρια άδεια που αφορά στην PHARMA ESSENZA CANNABIS -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ, συνολικά έχουν δοθεί 4 άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δύο εταιρείες που έλαβαν άδεια είναι η BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ. Ο εκτιμώμενος αριθμός εργαζομένων στις δύο μονάδες ανέρχεται σε 51 στην πρώτη και 66 στη δεύτερη. Ακολούθησε η έγκριση της άδειας εγκατάστασης Μονάδας για την ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχουν κατατεθεί συνολικά 43 φάκελοι. Το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης για τους προς έγκριση φακέλους φτάνει στα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός εργαζομένων, όπως των προσδιορίζουν οι εταιρείες, ανέρχεται σε 2.862.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις