Χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ζητούν οι ρευματοπαθείς

Newsbomb

Χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ζητούν οι ρευματοπαθείς

Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματικά νοσήματα, με τη διαδικασία παραλαβής των αναγκαίων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η ταλαιπωρία των ασθενών είναι πολύ μεγάλη, λόγω των δύσκολων μετακινήσεων μέχρι να προσεγγίσουν τα λιγοστά σημεία εξυπηρέτησης στο δίκτυο φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και της πολύωρης αναμονής μέχρι να εξυπηρετηθούν, δοκιμάζοντας τις αντοχές των ίδιων των ασθενών και των συγγενών συνοδών τους.

Τα παραπάνω τονίζει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), Αθανασία Παππά, σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Η ΕΛΕΑΝΑ αιτείται την επανέναρξη της διαδικασίας σχετικά με την ευρείας κλίμακας χορήγηση φαρμάκων του Ν. 3816/2010 σε εξωτερικούς ασθενείς και από τα νοσοκομειακά φαρμακεία. «Μια τέτοια λύση θα αύξανε άμεσα τα σημεία εξυπηρέτησης των ασθενών ενώ παράλληλα θα έλυνε και αρκετά λοιπά συνοδά προβλήματα ασφάλειας και καταγραφής για τα οποία σήμερα η εικόνα είναι ασαφής, δεδομένου ότι στα νοσοκομειακά φαρμακεία τηρούνται τόσο οι διαδικασίες παρακολούθησης της "ψυχρής αλυσίδας" για τα θερμοευαίσθητα φάρμακα όσο και τα μητρώα "registries" εξυπηρετούμενων ασθενών ανά πάθηση και θεραπεία» αναφέρει η κ. Παππά στην επιστολή.

Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα τονίζει ότι θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια υποστήριξης των νοσοκομειακών φαρμακείων του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό και τα απαραίτητα κονδύλια, με στόχο τη διεύρυνση της εξυπηρέτησης των ρευματοπαθών αλλά και των άλλων χρονίως πασχόντων με αναντικατάστατα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που απαιτούν οι θεραπείες τους, με συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας για όλους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved