ΦΑΡΜΑΚΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 6ο ΣΦΕΕ Business Day

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 6ο ΣΦΕΕ Business Day

Το οικονομικό αποτύπωμα της φαρμακοβιομηχανίας και οι αναπτυξιακές προοπτικές, ήταν η κεντρική θεματική στην εκπαιδευτική ημερίδα Business Day, που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλο.

Περισσότεροι από 60 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών, Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, ενημερώθηκαν από διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας για τις τάσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν στο χώρο του φαρμάκου, τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος για επιχειρηματικότητα και απασχόληση, καθώς και τις απαιτούμενες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει στο χώρο αυτό.

Η εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (05/07/2019), στον πολυχώρο της εταιρίας AbbVie. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie, Πασχάλης Αποστολίδης καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

«Ο κλάδος της υγείας αποτελεί έναν αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, συμβάλλοντας στο 3,4% του ΑΕΠ, στηρίζοντας συνολικά 122.000 θέσεις εργασίας. Οι εταιρίες του κλάδου επενδύουν διαχρονικά στην εξέλιξη των δεξιοτήτων και ανάπτυξη των εργαζομένων, ενώ παράλληλα διακρίνονται σταθερά ως τα καλύτερα και πλέον ελκυστικά εργασιακά περιβάλλοντα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο θεσμός των “ΣΦΕΕ Business Days” αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση αυτής μας της πρόθεσης, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο νέο και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk, Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) και AmCham Pharmaceutical Committee, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Μάκης Παπαταξιάρχης, υπογράμμισε πως «ο φαρμακευτικός κλάδος, με οδηγό την καινοτομία και τις επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, έχει ως πρόταγμα να υπηρετεί τον άνθρωπο, τον ασθενή, τον πολίτη. Μέσα από την υποστήριξη κάθε μορφής επιστημονικής εξέλιξης και προόδου στο χώρο της Υγείας, ενισχύουμε παράλληλα τη δια βίου μάθηση των νέων επιστημόνων. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στον φαρμακευτικό κλάδο, και να αναδείξουν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, ανέφερε: «Η αμφίδρομη επικοινωνία, με στόχο τη γνωριμία των νέων επιστημόνων με στελέχη του φαρμακευτικού χώρου, αναδεικνύει τις ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης και σταδιοδρομίας. Ταυτόχρονα προβάλλει τη δυναμική του κλάδου με περισσότερα από 7.000 νέα φάρμακα σε ανάπτυξη. Η φαρμακευτική βιομηχανία έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς με τους θεράποντες ιατρούς όσο και τα εθνικά συστήματα υγείας. Στηριζόμενοι στην καινοτομία αναπτύσσουμε σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας αποτελεί τη βασική συνιστώσα στο στρατηγικό σχεδιασμό αυτής της ανάπτυξης».

O κ. Γιώργος Τουσίμης, Country Director, Ελλάδας & Κύπρου της Amgen υπογράμμισε ότι «o φαρμακευτικός κλάδος είναι ο τομέας που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η διαχρονική επιτυχία των “SfEE Business Days” αναδεικνύει ακριβώς αυτή τη διάσταση, ότι ο κλάδος έχει ανάγκη από μια σειρά σημαντικές επιστημονικές ειδικότητες, αλλά ακόμη περισσότερο από κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό».

Τέλος, ο Καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος σημείωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που για έκτη συνεχή χρονιά συνδιοργανώσαμε ένα Business Day με τον ΣΦΕΕ. Οι 65 νέοι και νέες που το παρακολούθησαν είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους 11 φαρμακευτικών εταιρειών, γεγονός που κάνει το Business Day του ΣΦΕΕ μοναδικό σε σχέση με όλα τα άλλα Business Day που διοργανώνουμε. Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία, η οποία πέραν της ενημέρωσης που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη και να συζητήσουν μαζί τους θέματα που τους απασχολούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΦΕΕ για την άψογη διοργάνωση».

Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές Γενικοί Διευθυντές, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών - μελών του ΣΦΕΕ. Αναλυτικά οι: Αλεξάνδρα Βέτσικα, HR Manager Chiesi Hellas, Βένια Γκέγκιου, HR Director Janssen Ελλάδος, Μάκης Γρηγοριάδης, HR Manager Servier, Μανώλης Μιτάκης, Head of Public Affairs & Communications Boehringer Ingelheim, Θεοδώρα Μπαλάνη, HR Generalist AbbVie, Κωνσταντίνος Μεφσούτ, Government Affairs Manager AbbVie, Δέσποινα Νικολαΐδη, Franchise Head IHD Novartis Hellas, Φώτης Ζέκιος, Head Commercial Execution Novartis Hellas, Μαντώ Τζανετάκου, Medical Affairs Director Astellas Ελλάδας, Αγγέλικα Τζέμου, HR Head Bayer Hellas και Χρήστος Χριστίδης, HR Manager Vianex-Vian.

H εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεύθυνης Δραστηριοποίησης και Ανάπτυξης του Συνδέσμου.

Σχετικές ειδήσεις