ΥΓΕΙΑ

Αφιερωμένο στην «ΕΛΠΙΔΑ» το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου

Αφιερωμένο στην «ΕΛΠΙΔΑ» το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς, η θητεία του οποίου λήγει το επόμενο διάστημα, διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο κ. Ουράς και η σύζυγός του Ζεϊνέπ, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην Ελλάδα μοιράστηκαν το όραμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανέλαβαν πολλές πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδή, όπου η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, υποδέχτηκαν τον πρέσβη και τη σύζυγό του, οι οποίοι ήρθαν συνοδευόμενοι από τον πληρεξούσιο υπουργό της Τουρκικής Πρεσβείας, κύριο Mπάρις Καλκαβάν, την ακόλουθο πολιτισμού και τουρισμού της Πρεσβείας, κυρία Άσλι Άξουνγκουρ και τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού ομίλου Dogus Holding, τον κύριο Γιάννη Τσιρίκο και την κυρία Ζεϊνέπ Ουτσόκ.

«Νιώθω πολύ συγκινημένη, που σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε δυο μεγάλους φίλους της ΕΛΠΙΔΑΣ, τον Κερίμ και την Ζεϊνέπ, για την ανεκτίμητη βοήθειά τους στο έργο μας, αλλά και για να τους αποχαιρετήσουμε που φεύγουν από τη χώρα μας για τη νέα τους αποστολή» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα αγκάλιασαν τις προσπάθειές μας για τα παιδιά με καρκίνο και τοποθέτησαν την ανθρωπιστική τους δράση και συνεργασία μαζί μας στην καθημερινή τους ατζέντα μαζί με τις προσπάθειές τους να ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Εκτός από τις επανειλημμένες επισκέψεις τους στο νοσοκομείο μας και τους μικρούς μας ασθενείς, ήταν οι πρώτοι που συνέβαλαν στο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης του νοσοκομείου μας με παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, συνδέοντάς μας με το παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο της Άγκυρας. Είχαν επίσης την καλοσύνη να διοργανώσουν για την ΕΛΠΙΔΑ φιλανθρωπική εκδήλωση με τουρκικά πολιτιστικά δρώμενα, να πάρουν μέρος στο Διεθνές Food Festival για την ΕΛΠΙΔΑ, ενώ μας αφιερώνουν το Φεστιβάλ Τουρκικού Κινηματογράφου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Πάνω απ’ όλα ένωσαν τα χέρια τους με τα δικά μας για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε στα άρρωστα παιδιά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Η συνεχής ενθάρρυνσή τους στον αγώνα μας εκφράζει τη βαθιά τους ευαισθησία και μας κάνει να νιώθουμε ευγνώμονες απέναντί τους. Ο Κερίμ και η Ζεϊνέπ θα μας λείψουν αλλά θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας ως αγαπημένοι φίλοι και σύμμαχοι» κατέληξε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Τούρκο πρέσβη την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στη σύζυγό του το αγαλματίδιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομά τους, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των μεγάλων υποστηρικτών του Συλλόγου, για να θυμίζει τη σημαντική τους βοήθεια στα άρρωστα παιδιά.

Ο κ. Ουράς συγκινημένος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που κάνει στον ίδιο και τη σύζυγό του και πρόσθεσε: «Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που ήρθα με την Ζεϊνέπ στην ΕΛΠΙΔΑ. Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα και ήμουν πολύ απασχολημένος και είπα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να έρθω και η Ζεϊνέπ μου είπε: "Δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά θα έρθεις στην ΕΛΠΙΔΑ". Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραμε και την ευχαριστώ γι’ αυτό... Ήταν πολύ συγκινητική η πρώτη μου επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων... Και σήμερα είμαι πολύ συγκινημένος. Έχω πολύ δυνατά συναισθήματα για το έργο που κάνετε. Επίσης ευχαριστώ τη Μαριάννα και τον Βαρδή για την πολύτιμη υποστήριξη... Είναι τιμή να είμαστε στον Χάρτη Αδελφοποιήσεων της ΕΛΠΙΔΑΣ και θέλουμε να εμβαθύνουμε σε αυτή τη σχέση... Η δουλειά της Μαριάννας είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην κοινωνία και αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας όπως μπορούμε και απ’ όπου και αν βρισκόμαστε».

Τέλος, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» απονεμήθηκε στον κ. Καλκαβάν, στην κυρία Άξουνγκουρ και στην κυρία Μαριλίν Αγιάννογλου -γραμματέα της τουρκικής πρεσβείας- για τη συνεισφορά τους στο έργο του Συλλόγου, καθώς και στους Γιάννη Τσιρίκο και Ζεϊνέπ Ουτσόκ που εκπροσώπησαν τον Όμιλο Dogus Holding, ο οποίος προέβη σε συμβολική δωρεά προς τον Σύλλογο.

Σχετικές ειδήσεις