ΥΓΕΙΑ: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

ΥΓΕΙΑ: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

Οι εξελίξεις στην απεικόνιση που συμβάλλουν στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο, παρουσιάστηκαν στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ και το Α΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνολικά 310 σύνεδροι από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού εκ των οποίων 160 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 60 φοιτητές, 40 τεχνολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετείχαν ενεργά ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου.

Πενήντα οκτώ έμπειροι ομιλητές, προερχόμενοι από πανεπιστημιακά, ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία παρουσίασαν σε εννιά στρογγυλά τραπέζια, τέσσερις διαλέξεις και ένα δορυφορικό συμπόσιο, σύγχρονα θέματα σχετιζόμενα με την ογκολογική απεικόνιση. Υπερηχογράφημα, Αξονικές και Μαγνητικές Τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα, PET και παρεμβατικές μέθοδοι αναλύθηκαν λεπτομερώς.

Από όλους τους επιστήμονες τονίσθηκε η ανάγκη συνεργασίας των Ογκολόγων, Χειρουργών, Απεικονιστών, Ακτινοθεραπευτών και νοσηλευτικού προσωπικού προς όφελος των ασθενών με καρκίνο.

Το συγκεκριμένο συνέδριο ξεκίνησε το 2009 είναι διετές και θα επαναληφθεί το 2019.