ΥΓΕΙΑ

Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας: Οι ερευνητικοί φορείς συμπράττουν κατά του καρκίνου

Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας: Οι ερευνητικοί φορείς συμπράττουν κατά του καρκίνου

Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και ογκολογικές κλινικές συμπράττουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας του καρκίνου, με τις προηγμένες μεθόδους της Ιατρικής Ακριβείας.

Η συγκρότηση του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας φιλοδοξεί να τοποθετήσει τη την Ελλάδα ανάμεσα στις πρωτοπόρες χώρες που ασκούν την ιατρική του μέλλοντος, προωθώντας την έρευνα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Η υπογραφή της σύμπραξης πραγματοποιείται την Πέμπτη (17/05/2018) στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, μεταξύ των μεγαλύτερων ερευνητικών φορέων της χώρας. Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Θα ανακοινωθούν οι νέες τεχνολογικές μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στον έλεγχο προδιάθεσης και εξατομικευμένης θεραπείας καθώς και οι σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς Υγείας που βασίζονται στα ελληνικά ερευνητικά επιτεύγματα. Επίσης, θα προσδιορισθούν οι τύποι καρκίνου στους οποίους θα εστιάσει αρχικά η Έρευνα στο πρώτο στάδιο δράσης του Εθνικού Δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φάση του προγράμματος έχει διετή διάρκεια υλοποίησης με χρηματοδότηση μεγαλύτερη από 5 εκατ. ευρώ και θα εστιάσει στην ογκολογία. Αρχικά, θα αναπτυχθούν τέσσερις Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας, δύο στην Αττική, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Κρήτη. Στην επόμενη φάση, σχεδιάζεται η δημιουργία δύο νέων Δικτύων για νευροεκφυλιστικές και καρδιολογικές παθήσεις.

Στην υπογραφή της σύμπραξης θα παρευρίσκονται εκτός από τους επικεφαλής των Μονάδων Ιατρικής Ακριβείας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το οποίο ξεκινά τη δράση του το Εθνικό Δίκτυο, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και διεθνώς διακεκριμένοι Έλληνες ογκολόγοι.

Σχετικές ειδήσεις