Χριστούγεννα 2018 - Χιόνια στην Αθήνα - Τι αποκαλύπτει μετεωρολόγος για τον καιρό στις γιορτές

Καιρός - Χιόνια στην Αθήνα: Ο αστικός…

Δραματική προειδοποίηση: «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, ο τρίτος Παγκόσμιος είναι πιο κοντά από ποτέ»

Προειδοποίηση σε δραματικό τόνο απηύθυνε ο αρχηγός…

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Live το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή…

Ξανθός: 1.400 προσλήψεις υγειονομικών στις προσφυγικές δομές

Ξανθός: 1.400 προσλήψεις υγειονομικών στις προσφυγικές δομές

Το διπλασιασμό του προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και άλλες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός συζήτησε με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatovic, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Υγείας, για την υγειονομική φροντίδα που παρέχεται σε πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ελήφθησαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα (π.χ. καθολικοί εμβολιασμοί) και αναπτύχθηκαν άμεσα δράσεις και προγράμματα με τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τη συνεργασία των ΜΚΟ, τα οποία δεν επέτρεψαν να μετατραπεί το προσφυγικό σε πρόβλημα δημόσια Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ (με το πρόγραμμα Philos που χρηματοδοτείται από το AMIF) προσελήφθησαν περίπου 700 άτομα, που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους καταυλισμούς και τις όμορες δημόσιες δομές. 

Με τη λήξη των συμβάσεων αυτών, τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού των δομών με το διπλασιασμό των προσλήψεων (περίπου 1.400 άτομα) και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξανθός, κατά την επίσκεψή του στη Σάμο και τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο του νησιού, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των ίδιων εργαζομένων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όταν λήξει η σύμβασή τους, καθώς πλέον έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Η αύξηση του προσωπικού θα δώσει τη δυνατότητα μιας πιο στοχευμένης προσέγγισης των προβλημάτων υγείας των προσφύγων που θα αφορά στην καλύτερη αντιμετώπιση των χρονίως πασχόντων, των ψυχικά ασθενών, των ΑμΕΑ, των θυμάτων βίας και βασανιστηρίων, των παιδιών, των εγκύων κτλ., επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.