ΥΓΕΙΑ

Δρομοκαϊτειο: Οι εργαζόμενοι έχτισαν την είσοδο!

Δρομοκαϊτειο: Οι εργαζόμενοι έχτισαν την είσοδο!

Στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτειου, έχτισαν συμβολικά την είσοδο στο νοσοκομείο επιτρέποντας μόνον την είσοδο έκτακτων περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως: «Η λειτουργία του νοσοκομείου το οποίο είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας, βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, κάθε χρόνο το Δρομοκραϊτειο κάνει 3.000 εισαγωγές ασθενών και δέχεται 15.000 επισκέψεις ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχουν οδηγήσει την ψυχική υγεία σε οριακό σημείο επηρεάζοντας βαθύτατα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ): «Το ΕΣΥ απαξιώνεται, συρρικνώνεται, ιδιωτικοποιείται και φυσικά η ψυχική υγεία δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση να αποτελεί κυρίαρχη επιλογή, εγκαταλείπει την ψυχική υγεία στην τύχη της και μεταβιβάζει το βάρος της περίθαλψης στους ίδιους τους ασθενείς και τις οικογένειές τους».

Σχετικές ειδήσεις