ΥΓΕΙΑ

Σε λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Σε λειτουργία το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Δύο χρόνια μετά την παράδοσή του, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) «Νίκος Κούρκουλος», το οποίο υπάγεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ξεκινά τη λειτουργία του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο, τη Δευτέρα (30/01/2017) και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια και έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ.

POLAKIS4

(Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στεγάζεται στο πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ «Γεώργιος Γεννηματάς», επί των οδών Ασωπίου και Παράσχου. Η ανακατασκευή και ο εξοπλισμός του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε από την κ. Μαριάννα Λάτση.

Το Κ.Η.Ν. διαθέτει χειρουργικές αίθουσες και έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες για ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες για ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.

Σκοπός του Κέντρου είναι να εξυπηρετεί ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Σχετικές ειδήσεις