ΥΓΕΙΑ

Κλοπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - 80.000 ευρώ η ζημιά

Κλοπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - 80.000 ευρώ η ζημιά

Ακυρώθηκαν προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών.

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, μετά την κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από το νοσοκομείο, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συγκεκριμένα, από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια, θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα, Δευτέρα (22/05/2017) και αύριο, Τρίτη (23/05/2017), ενώ από τη διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Tο Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας έχει επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση.

Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Το πρωί της Δευτέρας (22/05/2017), διαπιστώθηκε κλοπή μηχανημάτων του Βρογχοσκοπικού και Γαστρεντερολογικού Εργαστηρίου, τα οποία βρίσκονται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, κλάπηκαν δύο κολονοσκόπια και ένα γαστροσκόπιο από το Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο καθώς και ένα βρογχοσκόπιο από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΕΠΥ και αμέσως μετά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Σχετικές ειδήσεις