ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς πετρέλαιο το νοσοκομείο Καρπενησίου – Ζεσταίνουν νερό με τον «παραδοσιακό τρόπο»!

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς πετρέλαιο το νοσοκομείο Καρπενησίου – Ζεσταίνουν νερό με τον «παραδοσιακό τρόπο»!
PIXABAY

Ξέμεινε από πετρέλαιο το νοσοκομείο Καρπενησίου από τις 21/07/2019 και δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό του, για την προμήθεια άλλης ποσότητας έως το τέλος του χρόνου!

Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να μείνουν για δέκα μέρες χωρίς ζεστό νερό, στα χειρουργεία και στις κλινικές, όπου είναι άκρως απαραίτητο. Για όποιον ασθενή χρειαζόταν ζεστό νερό, το νοσηλευτικό προσωπικό, το ζέσταινε με τον παραδοσιακό τρόπο!

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο Καρπενησίου, ο προϋπολογισμός του οποίου έχει μειωθεί κατά 25% φέτος σε σχέση με το 2018. Η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου είχαν κατ’ επανάληψη επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όμως η διοίκηση ήταν πάντα καθησυχαστική, επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Από τις διαμαρτυρίες των ασθενών και του προσωπικού την Τετάρτη (31/07/2019) ευαισθητοποιήθηκε η Διοικητική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και δώρισε 600 λίτρα πετρέλαιο.

Επειδή, όμως, πρόκειται για προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει μόνιμη λύση, ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς και προσωπικό να βιώνουν «μεθόδους περασμένων αιώνων», όπως το ζέσταμα του νερού με τον «παραδοσιακό τρόπο»!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων