Ενίσχυση των κλινικών και των εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής ζητά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Διονυσία Προκόπη Διονυσία Προκόπη

Ενίσχυση των κλινικών και των εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής ζητά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
INTIME NEWS

Ο πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θάνος Δημόπουλος, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Κλινικών και των Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής.

Ειδικότερα, ο κ. Δημόπουλος επισήμανε στον κ. Κικίλια τα εξής:

1. Λόγω της υποστελέχωσης της Ιατρικής Σχολής σε μέλη ΔΕΠ, ζητήθηκε να συνεχιστεί η περιοδική μεταφορά πιστώσεων για θέσεις ΔΕΠ από τις ήδη εγκεκριμένες πιστώσεις θέσεων Ιατρών ΕΣΥ.

2. Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη, αλλά μη αποκλειστική απασχόληση των Πανεπιστημιακών Ιατρών, που εργάζονται σε Πανεπιστημιακές Κλινικές ή Εργαστήρια, τοποθετημένα σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

3. Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ενεργοποιηθεί η διυπουργική επιτροπή για ζητήματα που αφορούν τις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια που λειτουργούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

4. Κατοχύρωση των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και των Επιστημονικών Συνεργατών που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΛΚΕ και εργάζονται στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια.

5. Επισημάνθηκε η ανάγκη για προσλήψεις Νοσηλευτικού, Τεχνολογικού και Διοικητικού προσωπικού για τη στελέχωση των Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων.

6. Τονίστηκε η ανάγκη ανανέωσης των θητειών των Επικουρικών Ιατρών καθώς και η αύξησή τους.

7. Αναδιαμόρφωση του συστήματος και της διαδικασίας των εφημεριών στο Λεκανοπέδιο, ώστε, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν όταν εφημερεύει.

8. Συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέοι οργανισμοί για Νοσοκομεία του ΕΣΥ στα οποία είναι εγκατεστημένες Πανεπιστημιακές Κλινικές ή Εργαστήρια οι οποίοι να προβλέπουν συμμετοχή μελών ΔΕΠ στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων.

9. Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν και για το Νοσοκομείο Λαϊκό όπου όλες οι Κλινικές και τα Εργαστήρια ή η πλειοψηφία τους είναι Πανεπιστημιακές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved